Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Χωρίς προβλήματα λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Βέροιας,όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΛΑΟΣ, μερικές ημέρες μετά την ανάρτηση της λίστας των γιατρών του Δημοσίου και του Ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών, που δίνει στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν στα ιδιωτικά ιατρεία των παραπάνω γιατρών. Παρά το γεγονός αυτό, οι περισσότεροι προτιμούν να επισκεφθούν τους γιατρούς του ΙΚΑ, αφού όπως μας λένε, τους γνωρίζουν και τους εμπιστεύονται.
Η ίδια αντίληψη υπάρχει και στους..ίδιους τους γιατρούς, οι οποίοι αυτές τις μέρες εξετάζουν τόσο τα καθορισμένα «ραντεβού» τους, όσο και όσους ασφαλισμένους βρίσκονται στα ιατρεία του ΙΚΑ χωρίς ραντεβού. Η πρόεδρος του ΣΕΥΠΙΚΑ Σοφία Κουπίδου εκτιμά ότι στην περιφέρεια δεν εμφανίζονται τα προβλήματα των μεγάλων πόλεων. «Είναι δύσκολο για κάποιον, ειδικά ηλικιωμένο ασφαλισμένο, να ψάχνει από οικοδομή σε οικοδομή τον γιατρό που χρειάζεται.
Οι ασφαλισμένοι έχουν τους δικούς τους γιατρούς στο ΙΚΑ, εξυπηρετούνται χρόνια και νιώθουν ασφάλεια, καθώς υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο. Αρκετές είναι και οι φορές που κάποια περιστατικά χρειάζονται γιατρούς άλλης ειδικότητας από αυτούς που επισκέπτονται και μπορούν με τη βοήθεια των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ να εξυπηρετηθούν άμεσα και στον ίδιο χώρο» αναφέρει συγκεκριμένα.
Στο ισόγειο του ΙΚΑ της Βέροιας βρίσκονται οι λίστες των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ τους οποίους μπορούν να επισκέπτονται οι ασφαλισμένοι για να εξετασθούν ή να πάρουν τις συνταγές για τα φάρμακα που χρειάζονται. Οι λίστες περιλαμβάνουν τα ονόματα των γιατρών, την ειδικότητα, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: