Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ

Εκπληκτικά πράγμα συμβαίνουν στην υπηρεσία της αστυνομία Ημαθίας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλληλών Ημαθίας δια του προέδρου του Γ. Υφαντίδη, του αντιπροέδρου Ηρ. Ξενίδη και του γραμματέα Γ. Πούλιου στην συνέντευξη που παραχώρησαν στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm.
Οι συνδικαλιστές είπαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία είναι έντονα και διαρκή και δεν υπάρχει..βούληση από κανέναν θεσμικό παράγοντα να τα λύσει αν και τους έχουν προταθεί λύσεις συμφέρουσες και εφικτές όλα τα προηγούμενα χρόνια και που ορισμένες εξ αυτών θα ελάφρυναν και τα κόστη που επιβαρύνεται το ταμείο του Υπουργείου και ο ελληνικός λαός κατ΄ επέκταση. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Οι τρεις αστυνομικοί απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπαν ότι γίνεται πλημμελής αστυνομεύση ως ανύπαρκτη αφού σε αστυνομικό τμήμα για τρεις βάρδιες υπάρχει μόνο ένας μάχιμος που δεν μπορεί να κάνει δουλειά.
Σαφής ήταν η αναφορά στο ΑΤ Πλατέος που σύμφωνα με την άποψή τους πρέπει να καταργηθεί και να συγχωνευτεί με το ΑΤ Αλεξάνδρειας αφού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε κατ΄ ελάχιστο την αποστολή του δεδομένης της ελάχιστης στελέχωσής του.
Κι όμως, ο αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας, είπαν, απάντησε σε πολίτη του Πλατέος που του εξέφρασε παράπονα ότι η αστυνομεύση που παρέχει το ΑΤ Πλατέος είναι επαρκής. Τόσο επαρκής που σε καθημερινή βάση γίνεται πάρτι διαρρήξεων… και σύμβουλοι φέρουν το θέμα στα συμβούλια για συζήτηση. Συνεπώς, υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ!
Άλλο θέμα που ανέδειξαν οι συνδικαλιστές είναι αυτό των αυτοκινήτων που είναι ακατάλληλα να κινηθούν εξ αιτίας των εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων που έχουν διανύσει και είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια τόσο των αστυνομικών όσο και των υπόλοιπων εποχούμενων.

ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Επίσης, είπαν ότι αν και προτείνουν συνεχώς έναν συνολικό ανασχεδιασμό των αστυνομικών δυνάμεων της Ημαθίας και την τοποθέτηση της δύναμης εκεί που υπάρχουν ανάγκες και με αξιοποίηση των συνοριοφυλάκων που εντάχτηκαν στο σώμα και των ειδικών φρουρών κανείς δεν ακούει και ο δε αστυνομικός διευθυντής, τόσο ο σημερινός όσο και οι προηγούμενοι, δεν ανταποκρίθηκαν.
ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΑ

Η αιτία της μη ανταπόκρισης των αστυνομικών διευθυντών είναι κατά τους συνδικαλιστές η ετήσια κρίση τους από το Υπουργείο και η έλλειψη διάθεσής τους να συγκρουστούν΄με τους επιτελείς του υπουργείου εξ αιτίας των κρίσεων του Μαρτίου και της πιθανής αποστρατείας τους! Συνεπώς, έχουμε να κάνουμε με μια κακώς νοούμενη καριερίστικη συμπεριφορά των ανώτερων αξιωματικών που την πληρώνει βέβαια ο πολίτης με την έλλειψη αστυνόμευσης.
Η ΑΔ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 12.000€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών ανέδειξαν ακόμα ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με τα οικονομικά της υπηρεσίας. Είπαν ότι το Υπουργείο πληρώνει κάθε μήνα 10-12 χιλιάδες ευρώ ως ενοίκιο για τις εγκαταστάσεις της ΑΔ Ημαθίας όταν δίπλα από το νεοανεγειρόμενο δικαστικό μέγαρο η αστυνομία έχει δικό της οικόπεδο έκτασης οχτώ στρεμμάτων και θα μπορούσε να κτίσει εγκαταστάσεις και να απαλλαγεί από το οικονομικό βάρος κατά μήνα και να πάψουν να υφίστανται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν κατά την μεταφορά επικίνδυνων κρατουμένων στα δικαστήρια στο κέντρο της πόλης της Βέροιας.
Συμπερασματικά, να πούμε ότι το κλίμα που υπάρχει στους αστυνομικούς υπαλλήλους που πλέον έχουν απομείνει πιο λίγοι εξ αιτίας της αθρόας αποχώρησης από το σώμα εξ αιτίας των νέων ασφαλιστικών μέτρων, είναι κακό και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι και οι ίδιοι δεν είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί να αναστραφεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: