Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑ:"Ασκούν ένα βασικό δημοκρατικό τους δικαίωμα"

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών κ. Ιω. Ραγκούση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, επιρρίπτοντάς τους ευθύνες για την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στην Κερατέα. «Πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα το δόγμα “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”»,..
είπε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Κερατέα, την Πέμπτη, καλώντας να ξεκινήσουν διάλογο με τους κατοίκους που αντιδρούν για το Χώρο Υγιεονομικής Ταφής ώστε να βρεθεί άμεσα λύση. Οπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, η επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή στοχεύει στο να αναδειχθεί ότι «οι κάτοικοι της Κερατέας δεν είναι εγκληματίες, αλλά διεκδικούν ποιότητα ζωής. Δεν είναι ούτε παρανομία ούτε ανομία να διεκδικείς το δίκιο σου». Προτεραιότητες, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι να σταματήσει ο αποκλεισμός της Κερατέας από τις αστυνομικές δυνάμεις, να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό και να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της. «Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και έχει εγκαταστήσει τα ΜΑΤ λες και πρόκειται για εγκληματίες», είπε.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, ο οποίος επεσήμανε ότι το θέμα με τον ΧΥΤΑ έχει εξελιχθεί «σε έκρηξη κοινωνική» στην περιοχή της Κερατέας. «Αισθάνομαι ότι αυτό από το οποίο ουσιαστικά πάσχουμε είναι η απουσία του διαλόγου και της δυνατότητας πρόσβασης προς την κυβέρνηση για να μπορέσουμε να λύσουν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών τα προβλήματά τους, από κοινού, με μια λογική, να γίνει ένα μέτωπο λογικής, το οποίο πραγματικά να βοηθήσει», τόνισε ο μητροπολίτης Μεσογαίας. Και πρόσθεσε: «Φοβούμαι πάρα πολύ ότι η βία είναι πλέον ορατή και η απειλή της είναι έντονη. Θα πρέπει οπωσδήποτε πάση θυσία να αποφευχθεί κάθε τι το οποίο θα κόστιζε ζωές και θα κατέστρεφε ουσιαστικά την ειρήνη σ΄ αυτόν τον τόπο».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι του μετέφερε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «όλοι όσοι διεκδικούν το δίκιο τους και βρίσκονται ανυπάκουοι απέναντι στην κοινωνική αυθαιρεσία και την κοινωνική αδικία δεν είναι άνομοι. Ασκούν ένα βασικό δημοκρατικό τους δικαίωμα». Μάλιστα, με έμφαση επεσήμανε ότι « είχα την τύχη να ακούσω από τον σεβασμιότατo ότι οι ενεργοί πολίτες που ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα απέναντι στην αδικία είναι και ευλογημένοι».

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: