Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι οι 200.000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι αποφασισμένοι να αγωνισθούν μέχρι τέλους, διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μέσα από ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο». Αυτά διακηρύσσει η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία ασκεί..
οξύτατη κριτική στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στην ΑΔΕΔΥ, η ηγεσία της οποίας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Για το νέο μισθολόγιο «η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στην ΑΔΕΔΥ, η οποία επί 20 χρόνια διαπραγματεύεται τα μισθολόγια, με τα γνωστά για μας αποτελέσματα...» αναφέρει η ΠΑΣΚ. Το νέο μισθολόγιο, το οποίο είναι μεταξύ των διεκδικήσεων της 48ωρης απεργίας της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στις 22 και 23/2, θεωρείται από την ΠΑΣΚ ως «κόκκινη γραμμή». «Οχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε καμιά περικοπή στις αποδοχές μας, όχι μόνο θα διεκδικήσουμε την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού και των περικοπών που έγιναν στους μισθούς, αλλά θα απαιτήσουμε πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές μας, μέσα από ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο με μισθό 1.400 ευρώ καθαρά στον νεοδιόριστο». Και σημειώνουν ότι υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα έχουν διαφορετικές αποδοχές, μέχρι και 2.000 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το υπουργείο που υπηρετούν.

Τέλος, δίωρη στάση εργασίας (12 μ. - 2 μ. μ. για τα πρωινά σχολεία και 2 μ. μ. - 4 μ. μ. για τα απογευματινά) κήρυξε για σήμερα η ΟΛΜΕ, ώστε οι καθηγητές να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει στη 1 μ. μ. στο υπ. Παιδείας η Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής με αίτημα την αναβάθμιση του μαθήματος της πληροφορικής στην εκπαίδευση.
kathimerini.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τα παιδιά , καλώς τα τα, κι άς άργησαν!