Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

"ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΕΣ" ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

της Άλμα

Ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε άκαιρη, αψυχολόγητη και άδικη την απόφαση των αγροτών να ξεκινήσουν από την Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους. Όντως, αφού όλα βαίνουν καλώς για όλους και κανένα ζόρι οικονομικό δεν έχει κανείς, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών, είναι άκαιρη η κινητοποίησή τους. Βεβαίως είναι άδικη προς την κυβέρνηση που τόσο προσπαθεί να μας περικόψει τα αυτονόητα.
Οι φολκλόρ, λοιπόν, αγρότες κατά τον κ. Σκανδαλίδη, αυτή τη φορά θα συνασπιστούν.. με τους εργαζόμενους της ΕΝ.ΚΛΩ και θα κλείσουν αύριο το τελωνείο στον Προμαχώνα Σερρών.
Ενώ οι αγρότες της Λάρισας θα πάρουν τη σκυτάλη από τους "τζαμπατζήδες" ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" το χαράτσι των διοδίων και θα ανοίξουν αύριο τα διόδια στο Μακρυχώρι.
Αυτοί οι αγωνιστικοί συνασπισμοί όχι μόνο άκαιροι δεν είναι αλλά φανερώνουν την ανάγκη μαζικότερων μορφών διεκδικήσεων.
Το ζητούμενο πλέον είναι οι κάθε λογής κινητοποιήσεις να μη στρέφουν την κοινωνία εναντίον των αγροτών. Αντίθετα, η διασύνδεση με άλλες κινηματικές διεκδικήσεις να ανατρέψει την κυβερνητική δύναμη που είναι το διαίρει και βασίλευε.
Τα μπλόκα που εμποδίζουν την διέλευση του κόσμου αποδυναμώνουν τον αγροτικό αγώνα. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για άλλες μορφές κινητοποιήσεων που θα δείξουν στον σκανδαλώδη Σκανδαλίδη ότι κάθε άλλο παρά φολκλόρ είναι οι αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: