Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΠΗΡΩΝΩ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΓΑΡΩΝ

Δεκάδες ήταν οι ενεργοί πολίτες που συμμετέχουν στην Κίνηση "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και μπλοκάρισαν τα διόδια των Μαλγάρων αφήνοντας τους εποχούμενους επί ώρες να περνάνε χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο.
Η κινητοποίηση άρχισε στις 3 το μεσημέρι και διήρκησε ως αργά το απόγευμα. Οι πολίτες της κίνησης μοίραζαν έντυπο υλικό στους οδηγούς οι οποίοι...ανταποκρίνονταν με χαμόγελο οι περισσότεροι, με έκπληξη ορισμένοι και με δυσφορία ελάχιστοι.
Κύριο επιχείρημα των πολιτών της Κίνησης ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι ότι οι κατασκευαστές λυμαίνονται με λεόντειες συμφωνίες που υπέγραψαν με το κράτος. Βάζοντας τους οδηγούς να πληρώνουν ανά 50 χιλιόμετρα διόδια, όταν δεν έχουν ακόμα κατασκευάσει τους δρόμους, δεν υπάρχουν παράδρομοι όπως στην Ευρώπη κλπ.
Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ που θα ανεβάσουμε αργότερα σε βίντεο από το οποίο βγαίνει ότι ένα φορτηγό που κάνει δυο φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Αθήνα θεσσαλονίκη πληρώνει το μήνα 1.500 ευρώ για διόδια ενώ η μηνιαία δόση του ιδιοκτήτη για το φορτηγό του είναι 1.000€!! Επίσης θα ακούστε τον πρόεδρο της Ομοσπονδία ιδιοκτητών φορτηγών βόρειας Ελλάδας να λέει ότι εκτός του τεράστιου χαρατσιού που πληρώνουν τα φορτηγά το δρομολόγιο πάνε- έλα Θεσσαλονίκη- Αθήνα επιμηκύνεται με 4 ώρες από τα αλλεπάλληλα διόδια αναγκάζοντάς τους να βγαίνουν εκτός ωραρίου!
Στην κινητοποίηση διακρίναμε εκτός των άλλων τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κουράκη και Αμανατίδου, τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Σ. Κωφίδη. Από την Ημαθία διακρίναμε το Χρ. Αντωνίου, μέλος της ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΝ, τον Λ. Κιοσέογλου, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία.
Πρέπει να σημειώσω ότι την κινητοποίηση αυτή συμπαρίσταται πολιτικά και η Δημοκρατική Αριστερά Ημαθίας καθώς επίσης και η δημοτική παράταξη του δήμου Αλεξάνδρειας ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Θ. Τσιάπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: