Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣ. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.

Παρέμβαση στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έκανε η παράταξη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" της Ασημίνας Ξηροτύρη με ανακοίνωσή της που είναι:

H κοινωνία πρέπει να βγει όρθια από την κρίση, χωρίς να διαλυθεί η κοινωνική συνοχή και η υπεράσπιση της εργασίας, χωρίς ομηρίες από το ΔΝΤ της εθνικής πολιτικής για την ανάπτυξη και τα δημόσια αγαθά, χωρίς να υποθηκευθεί το μέλλον των επόμενων γενιών.
Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίζει την οικονομία της χώρας με όρους λογιστικής, αλλά και απόλυτης κυριαρχίας των απαιτήσεων και επιλογών της Τροϊκας. Και δεν..είναι βέβαια επικοινωνιακό ατόπημα, αλλά έχει τεράστιες ευθύνες η Κυβέρνηση γιατί επέτρεψε σε εκπροσώπους των δανειστών να ξεπεράσουν κάθε όριο συμπεριφοράς απέναντι σε κυρίαρχο κράτος. Οφείλει να τραβήξει κόκκινες γραμμές για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής, της εργασίας, του δημόσιου συμφέροντος και πλούτου και της αξιοπρέπειας των ελλήνων πολιτών.
Απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα του δημόσιου χρέους και μπροστά στην ανάγκη σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων δεν είναι δυνατόν με την πρακτική που ακολουθείται να πληρώνουν το «λογαριασμό» οι ίδιοι και οι ίδιοι και οι κοινωνικές, αλλά και οι περιφερειακές ανισότητες να μεγεθύνονται.
Δεν είναι δυνατόν μέσω της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και της επιβολής των επιχειρησιακών να μειώνονται δραστικά τα δικαιώματα και οι αμοιβές των εργαζομένων, ενώ παράλληλα να αυξάνονται οι τιμές όλων των προϊόντων και υπηρεσιών.
Δεν είναι δυνατόν να χάνεται πολύτιμος χρόνος στο κρίσιμο ζήτημα της ανάπτυξης με τεράστιες συνέπειες στην ύφεση και την ανεργία και ιδιαίτερα στην επιβίωση των παραγωγικών δομών και των ίδιων των πολιτών της Περιφέρειας.
Η χώρα πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης με την πολιτική και τους όρους που θα καθορίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι στεγνοί δανειστές του ΔΝΤ με την εσαεί ομηρία και την απροκάλυπτη παρέμβαση που επιδιώκουν για την πολιτική ζωή και τα δημόσια αγαθά του τόπου.
ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: