Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ- ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Με μέλη της Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Ημαθίας συναντήθηκε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη. Στη συνάντηση, η Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων εκπροσωπήθηκε από τον κ. Σίμο Καραγαβριηλίδη, τον κ. Χάρη Κουρουζίδη και την κα. Αγγελική Γιαννάκη, ενώ συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Θεοδωρίδης και οι Ειδικοί Συνεργάτες της Δημάρχου, Σάμουελ Σαλέμ και Στράτος Τάκης.
Τα κυριότερα ζητήματα που.. τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης αφορούσαν τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση αλλά και τα πεδία όπου μπορεί να αναπτυχθεί κοινή δράση. Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων κατέθεσαν ένα κείμενο το οποίο περιγράφει αναλυτικά το πλαίσιο για την εφαρμογή μιας «Στρατηγικής Μηδενικών Αποβλήτων», με στόχο την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που προκαλείται από τα αστικά απορρίμματα. Παράλληλα, εκδήλωσαν τη διάθεση να στηρίξουν όσες πολιτικές του δήμου ευθυγραμμίζονται με μια οικολογική οπτική καθώς και κάθε πρωτοβουλία που κινείται προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Από τη μεριά της η κα. Ουσουλτζόγλου τόνισε πως το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια άμεση λύση στο ζήτημα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Ν. Ημαθίας και η οποία θα οδηγήσει στο κλείσιμο και τη σταδιακή αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α του νομού. Σημείωσε, επίσης, ότι εξετάζεται η προοπτική αλλαγής του τρόπου αποκομιδής και διαλογής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Επιπλέον, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων ότι ο Δήμος Βέροιας σχεδιάζει μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης. Τέλος, πρόσθεσε ότι προγραμματίζεται σειρά εθελοντικών δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα, πεδίο στο οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί συστηματική συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: