Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΥΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων των Γιαννιτσών, ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει δραστικά την περιοχή και ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ΧΥΤΑ, δρομολογήθηκε κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Υφυπουργού ΕΣΑΗΔ κας Θεοδώρας Τζάκρη. Πιο συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Σώκου, στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής και του Προέδρου του της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας κ. Παπανικολάου, αποφασίστηκε η.. χρηματοδότηση του έργου από τα κονδύλια του ΕΠΠΕΡΑΑ και η άμεση έναρξη των διαδικασιών επικαιροποίησης των σχετικών μελετών, με στόχο τη δημοπράτηση του έργου εντός των επόμενων 6 μηνών.
Το έργο, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ, θα περιορίσει δραστικά τις ποσότητες των απορριμμάτων που οδηγούνται προς ταφή, θα αυξήσει αισθητά την ανακύκλωση στην Πέλλα και θα υπερκαλύψει το σύνολο των απαιτήσεων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Κατά την κατασκευή του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν 50-100 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη λειτουργία του αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 20 μόνιμες θέσεις εργασίας στην περιοχή.
Η Υφυπουργός ΕΣΑΗΔ κ. Θεοδώρα Τζάκρη σε σχετική της δήλωση υπογράμμισε ότι «με τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης ολοκληρώνονται οι περιβαλλοντικές υποδομές των Γιαννιτσών για τα απορρίμματα και δίνεται οριστική, περιβαλλοντικά ασφαλής και φιλική προς την ανακύκλωση λύση. Ωστόσο η προσπάθεια δεν θα σταματήσει και το αμέσως επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν και νέα προγράμματα που θα δίνουν έμφαση στην ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας και την εκτροπή του οργανικού κλάσματος από την ταφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: