Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΑ ΜΜΜ

Ανεφάρμοστο χαρακτηρίζουν το μέτρο που προβλέπει φυλάκιση για όσους δεν χτυπάνε εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι ελεγκτές του ΟΑΣΑ.
Όπως υποστηρίζουν πρόκειται για ένα μέτρο, που αποσκοπεί περισσότερο στην πρόληψη της εισιτηριοδιαφυγής μέσω του εκφοβισμού με...
τα αυστηρά πρόστιμα και τις πρόσθετες συνέπειες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", οι ελεγκτές εκτιμούν ότι για να εφαρμοστεί το μέτρο θα πρέπει κάθε κλιμάκιο ελέγχου να συνοδεύεται και από έναν αστυνομικό.

Σε άλλη περίπτωση ο ελεγκτής δεν θα μπορεί να παίρνει τα στοιχεία, κάποιου που αρνείται να ακυρώσει εισιτήριο, ώστε να του επιβληθεί το πρόστιμο ή να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Όπως επισημαίνουν, χωρίς τη συνδρομή της αστυνομίας, είναι πιθανό οι ελεγκτές να διαπληκτίζονται με τους επιβάτες που θα αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι μέχρι στιγμής είναι αποτελεσματικοί μόνο σε κλειστούς χώρους, κυρίως σε σταθμούς του Μετρό, όπου υπάρχουν σεκιουριτάδες, που όμως έχουν την κάλυψη και αστυνομικών.

Εφόσον πλέον η εισιτηριοδιαφυγή μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα, η Διεύθυνση Ελεγκτών Κομίστρου στον ΟΑΣΑ, θα πρέπει να καθορίσει τις διαδικασίες και τον κανονισμό διενέργειας ελέγχων, αλλά και τις προδιαγραφές επιβολής και είσπραξης προστίμων, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: