Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Εντείνονται οι αντιδράσεις εργαζομένων σε όλη τη χώρα αφού όλοι αντιλαμβάνονται ότι μόνο αυτοί καλούνται να πληρώσουν το κόστος του Μνημονίου, της πολιτικής που εφαρμόζει κατόπιν εντολών της τρόικας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Με ανακοίνωσή του το σωματείο οικοδόμων Βέροιας εκφράζει ανοιχτά και ξεκάθαρα την αντίθεσή του στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και απαριθμεί τα αιτήματα του κλάδου που είναι:
Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα των δανείων, κατάργηση του Φ.Π.Α στα είδη πρώτης ανάγκης και στο πετρέλαιο,
Αύξηση του αφορολόγητου, μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων για τα στεγαστικά δάνεια, δημιουργία κλάδου βαρέων για τους βιοτέχνες κ.α.
Οι οικοδόμοι καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την Ε.Ε. διότι όπως υποστηρίζουν, έχουν οδηγήσει στην ανεργία όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών. Τονίζουν δε, ότι μόνοι κερδισμένοι από την προηγούμενη ανάπτυξη βγήκαν οι τράπεζες και οι μεγαλοεργολάβοι και ότι «το μάρμαρο» το πλήρωσαν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι που σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: