Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσ/νίκης , πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1/2 , η πρώτη συνάντηση για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας Κ.Μ., μετά από πρόσκληση της αρμόδιας Αντιπεριφέρειας.
Καλεσμένοι στη συνάντηση όλοι οι..φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον Τουριστικό κλάδο (Ενώσεις Ξενοδόχων, Τουριστικών Γραφείων, Εστιατόρων, Εκθεσιακοί φορείς, Υπηρεσίες κ.λ.π.).
Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Αντιπεριφερειάρχες της Κ.Μ., μεταξύ των οποίων και ο Αντ/ρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, συνοδευόμενος από τον υπ. Τουρισμού Γιώργο Σαλιάγκα, ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ημαθίας Δημήτρης Μάντσιος.
Στη τοποθέτησή του ο κ. Καραπαναγιωτίδης, αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξαν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στον τομέα της Τουριστικής Προβολής και ιδιαίτερα της Ν.Α. Ημαθίας, με ένα σύνολο ενεργειών και δράσεων που στόχευαν σε συγκεκριμένες αγορές, ανάλογα με τα τουριστικά προϊόντα που διέθετε η περιοχή μας.
Τόνισε ότι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Περιφέρειες, λόγω του μεταβατικού σταδίου, θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια των προσπαθειών αυτών, σε Περιφερειακό πλέον επίπεδο και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και ενδιαφερομένων στην κατεύθυνση της Τουριστικής Ανάπτυξης.
Αναφέρθηκε στον τουριστικό πλούτο της Κεντρικής Μακεδονίας, που συγκεντρώνει το σύνολο των διαφόρων μορφών τουρισμού, είναι απόλυτα προσβάσιμη από ολόκληρη την Ευρώπη και διαθέτει σημαντικές υποδομές όπως και υψηλό δείκτη παρεχόμενων υπηρεσιών. Πολλά βέβαια, είπε, πρέπει να βελτιωθούν (αεροδρόμια, έργα υποδομής κ.λ.π.), αλλά η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες Περιφέρειες της χώρας μας με βαριά βιομηχανία τον Τουρισμό.
Τέλος κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για την άμεση έναρξη ενός Προγράμματος Προβολής για το 2011, έτσι ώστε να μην χαθεί η φετινή χρονιά, καθώς και προτάσεις για ένα μακροχρόνιο Πρόγραμμα, το οποίο θα καταρτιστεί από όλους τους ενδιαφερόμενους, μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.
Ζήτησε δε από τους φορείς, να συμμετάσχουν σε όλες τις διαδικασίες και συναντήσεις που θα ακολουθήσουν, έτσι ώστε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, να γίνουν τα μέγιστα δυνατά για να έχουμε θετικά αποτελέσματα στον Τουριστικό κλάδο.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από πολλούς συμμετέχοντες στη συνάντηση, οι οποίες κινήθηκαν στην κατεύθυνση να μην υπάρξει καθυστέρηση στην Τουριστική Προβολή για το 2011 και στην κατάρτιση ενός μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, για το οποίο θα ζητηθεί και η οικονομική συμμετοχή από τους κεντρικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: