Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΗΜΕΡΑ

Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική εκδήλωση/συζήτηση που οργανώνεται από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, το Σάββατο στις 19:30 στη Θεσσαλονίκη, στο κτήριο της ΕΔΟΘ, Προξένου Κορομηλά 51.
Η ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ συμμετέχει....
στην εκδήλωση και στηρίζει τους απεργούς μετανάστες με την ακόλουθη δήλωση:

Η ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους 300 μετανάστες οι οποίοι ξεκίνησαν από τις 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση των ιδίων και όλων των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Έναν αγώνα για να βγουν από την γκρίζα ζώνη της κοινωνίας χιλιάδες μετανάστες συμπολίτες μας. Έναν αγώνα οπλισμένο από την απόγνωση που δημιουργεί ο καθημερινός φόβος της σύλληψης και της απέλασης, ο εκβιασμός της μαύρης εργασίας και ο αποκλεισμός από τα στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση.
Και, ταυτόχρονα, ξεκίνησαν έναν αγώνα ελπίδας και αξιοπρέπειας, κόντρα στο ρεύμα, για την ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Έναν μεγάλο πολιτικό αγώνα μεταναστών για το δικαίωμά τους να έχουν δικαιώματα.
Είμαστε στο πλευρό τους, ο αγώνας τους είναι και αγώνας μας!
Είμαστε στο πλευρό τους γιατί η εξαίρεση των μεταναστών και μεταναστριών από τα δικαιώματα δεν βελτιώνει τη ζωή των ντόπιων, αλλά αντίθετα προετοιμάζει τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων όλων μας. Γιατί, περισσότερα από όλα, η αναγνώριση της παρουσίας και της συνεισφοράς τους, η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μεταναστών και μεταναστριών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταπολέμηση του αποκλεισμού, των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης, της παραβατικότητας της φτώχιας.
Είμαστε στο πλευρό τους γιατί απέναντι στις πολιτικές του φόβου και του ρατσισμού πρέπει να αναδυθεί η κοινωνία της αλληλεγγύης· στην προσπάθεια μετατροπής των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης, πρέπει να αντιτάξουμε τον κοινό αγώνα ενάντια στη φτώχια, την ανεργία και τον αποκλεισμό, τόσο των μεταναστών όσο και των Ελλήνων.
Είμαστε στο πλευρό τους επειδή οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, παρότι υπεύθυνες για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη ληστρική εκμετάλλευση των χωρών προέλευσης των μεταναστών, αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως «εισβολείς». Την ίδια στιγμή, χρηματοδοτούν αυταρχικές κυβερνήσεις και ανελεύθερα καθεστώτα για τη «συγκράτηση» των μεταναστών, πριν φτάσουν στην πόρτα της Ευρώπης.
Είμαστε στο πλευρό τους επειδή ακόμη και στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κοινωνιών υψώνονται τα τείχη του αποκλεισμού, του ρατσισμού, των στρατοπέδων κράτησης, των αστυνομικών πογκρόμ.
Είμαστε στο πλευρό τους επειδή, τέλος, ο πόλεμος κατά της «λαθρομετανάστευσης», περισσότερο εκτρέπει τις μεταναστευτικές διαδρομές και αυξάνει την επικινδυνότητά τους, παρά σταματάει τη μετανάστευση, οδηγώντας, ωστόσο, σε εκατόμβες χιλιάδων νεκρών κάθε χρόνο στα σύνορα της Ευρώπης.
Το ισραηλινής έμπνευσης «έξυπνο τείχος» του Παπουτσή, οι επιχειρήσεις των κομάντο της Frontex, όπως και η πολιτική εκτοπισμού των, κατά τ’ άλλα ευρωπαίων πολιτών, Ρομά από την κυβέρνηση Σαρκοζί, δείχνουν ξεκάθαρα ότι στο πρόσωπο των μεταναστών ξαναεμφανίζονται πολιτικές στιγματισμού και συλλογικής ευθύνης, πολιτικές που ανακαλούν μνήμες της σκοτεινότερης περιόδου της ευρωπαϊκής ιστορίας. Σήμερα, ο ρατσισμός που αναπτύσσεται ραγδαία, τροφοδοτείται από την κρίση και παράγει κοινωνική βαρβαρότητα. Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.
Για όλους αυτούς τους λόγους θα παλέψουμε μαζί με τους μετανάστες απεργούς πείνας, μέχρι τη νίκη! Θα σταθούμε σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα κόντρα στην ακροδεξιά αντιμεταναστευτική ατζέντα της κυβέρνησης, στη δαιμονοποίηση των μεταναστών, τον κρατικό αυταρχισμό, την αποθράσυνση των φασιστικών συμμοριών.
Όλοι και όλες να σταθούμε ανυποχώρητα στο πλευρό των 300 μεταναστών απεργών πείνας!
Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: