Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

12ΩΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των γραφείων Αγωγής Υγείας-Καταναλωτή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, για την καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 12ωρο σεμινάριο μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα:

- Θλάσεις-Τραύματα
- Εγκαύματα-Κακώσεις σκελετού
- Ειδικές περιπτώσεις καταγμάτων-Δηλητηριάσεις
- Λιποθυμικές καταστάσεις
- Ηλεκτροπληξία -Επιληψία-Ξένα σώματα
- Ασφυξία-Τεχνητή αναπνοή-ΚΑΡΠΑ
Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι το 2011 καθορίστηκε ως Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, με το σύνθημα «Γίνε εθελοντής! Η προσφορά σου είναι σημαντική». Δεν αρκεί όμως να θέλουμε να βοηθήσουμε, πρέπει και να μπορούμε, προστατεύοντας παράλληλα τον εαυτό μας. Πιστεύουμε ότι η πραγματοποίηση αυτών των μαθημάτων ανταποκρίνεται στις ανάγκες- αιτήματα των εκπαιδευτικών καθόσον η εμπειρία και οι γνώσεις που θα αποκτηθούν σ’ αυτές τις συναντήσεις , θα είναι χρήσιμες στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο σχολείο μας, στην οικογένειά μας, σε μας τους ίδιους.
Οι συναντήσεις θα γίνουν:
Τρίτη-Πέμπτη 5-7 μ.μ. & 7-9 μ.μ., στο 4ο Γ. Βέροιας (από 8/2 ως 24/2/11)
Τετάρτη 4.45΄-7.45΄μ.μ. -4ο Δημ. Σχ. Αλεξάνδρειας (από 9/2 ως 2/3/11)
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας Ημαθίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: