Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Μέχρι το τέλος του Απριλίου θα έχουν ικανοποιηθεί σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος τα 4000 από τα συνολικά 6200 αιτήματα για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις που έχουν υποβληθεί από αγρότες. ...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι υποβληθείσες αιτήσεις αγροτών για φωτοβολταϊκά συστήματα μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 αντιπροσωπεύουν συνολική ισχύ περί τα 612 ΜW.

H ΔΕΗ κατέγραψε τα αιτήματα αυτά, τα αντιστοίχησε με τα δίκτυα μέσης τάσης που διαχειρίζεται και ξεκίνησε τη χορήγηση προσφορών σύνδεσης στα αγροτικά φωτοβολταϊκά, για τους νομούς και τις γραμμές που είχαν τη μεγαλύτερη ευχέρεια απορρόφησης ισχύος, λόγω μη δέσμευσης ισχύος από προηγούμενα αιτήματα για σταθμούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Περίπου το 1/3 των αιτήσεων (2.000) αφορά σε δίκτυα με μεγάλη ευχέρεια απορρόφησης και αναμένεται να έχουν ικανοποιηθεί στο σύνολο τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Άλλα 2000 αγροτικά αιτήματα αντιστοιχούν σε δίκτυα μέσης δυσκολίας όσον αφορά στην απορρόφηση ισχύος και εκτιμάται ότι θα έχουν ικανοποιηθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Για τις υπολειπόμενες αιτήσεις, που παρουσιάζουν υψηλότερη δυσκολία απορρόφησης ισχύος περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τον χρονικό ορίζοντα ικανοποίησης τους θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση από το υπουργείο προς το τέλος Φεβρουαρίου.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: