Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ: Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ


Η ανακοίνωση της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας έφερε αντίδραση και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων - Πράσινων στην Ημαθία Χ. Κουρουζίδης έστειλε την εξής απάντηση:

Tο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Νομό Ημαθίας απαρτίζεται από άτομα που είναι μέλη ή φίλοι των Οικολόγων Πράσινων, είτε από παλιά είτε πρόσφατα.
Είναι γνωστό ότι η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων στην Ημαθία μόλις συστάθηκε. Είναι φυσικό να μην έχει να παρουσιάσει δράσεις ως Κίνηση. Τα μέλη της όμως είναι ενεργοί πολίτες οι οποίοι είτε..
ως πρόσωπα είτε μέσα από άλλα συλλογικά σχήματα έχουν να επιδείξουν πληθώρα δράσεων. Όπως οι αγώνες τους μέσα από το Kοινωνικό Φόρουμ κατά του πολέμου στο Ιρακ ή οι αγώνες τους για την ανάδειξη του προβλήματος της ποιότητας των νερών του Νομού, της προστασίας των υγροτόπων και της άγριας πανίδας, της περίθαλψης άγριων ζώων, της υποστήριξης πληθώρας προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της στήριξης εθνικών δικτύων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όπως "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ", "ΤΟ ΣΠΟΡΑΚΙ " και "Ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ", του Δικτύου Συλλογής, Διάδοσης και Διάσωσης των Ντόπιων Ποικιλιών και Σπόρων "Πελίτι", του Δικτύου Ενάντια στα Μεταλλαγμένα, της καταγραφής των προβλημάτων του Δέλτα Γαλλικού, Αξιού. Λουδία , Αλιάκμονα, της καταγγελίας πολλών περιπτώσεων λαθροθηρίας και των παράνομων ασφαλτοστρώσεων αλλά και καταπατήσεων προστατευόμενων εκτάσεων είτε από ιδιώτες είτε από ΟΤΑ. Είναι γνωστοί και οι αγώνες μας για τη δικαίωση στο ΣτΕ σε σχέση με την Αρχαία Ρωμαϊκή Οδό, την οποία σε λίγο καιρό θα είναι υποχρεωμένη η νέα δημοτική αρχή να αναδείξει.
Μπορεί η Οικολογική Ομάδα Βέροιας να μην το αναγνωρίζει αλλά υπάρχουν και άλλοι ενεργοί πολίτες εκτός από τα μέλη της -ή, μάλλον, από το γνωστό μέλος της- σε αυτή την πόλη που αγωνίζονται για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Η εμπάθεια, που για μια ακόμα φορά το εν λόγω άτομο προβάλλει μέσα από τα γραφόμενά του, εκθέτει και την οικολογική αντίληψη για τις ήπιες ανθρώπινες σχέσεις αλλά και την ιστορία της ίδιας της Οικολογικής Ομάδας, στην ίδρυση της οποίας συμμετείχα.
Για μας, οι αγώνες για την οικολογία και την ποιότητα ζωής είναι συλλογικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί. Και δεν θέλουμε να χάνουμε το στόχο μας, που είναι η σύγκρουση με τα συμφέροντα, τη μιζέρια, την καθυστέρηση και τις απαράδεκτες επιλογές αυτών που μας κυβερνούν. Θέλουμε η δουλειά μας να είναι μεθοδική, καταθέτουμε εναλλακτικές προτάσεις και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για την επίτευξη των στόχων μας.
Κουρουζίδης Χάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: