Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο Ευρωβουλευτής κ. Σ. Δανέλλης προσκάλεσε, οργάνωσε και συνόδεψε Επίσκεψη Μάθησης κυρίως για Νέους Αγρότες και άλλους, στις Βρυξέλλες και στο Βέλγιο, τόσο σε δημοπρατήριο, όσο και σε φάρμες αλλά και με εξειδικευμένο σεμινάριο μέσα στις αίθουσες του Ευρω-Κοινοβουλίου με θέμα «Αναζήτηση διεξόδων για χάραξη μιας στρατηγικής επιτυχημένης εμπορίας αγροτικών προϊόντων στην ελεύθερη αγορά»..
Στο σεμινάριο μίλησαν..
οι: κα A. Detelder (Τεχνική Βοήθεια Αγροτών Φλάνδρας), κ. D. Thual (Διεθνής MKO ORIGIN-εμπορικών ενδείξεων ποιότητας), κ. L. Willnegger (επικεφαλής EDEKA, εκπρόσωπος EuroCommerce), και κ. Π. Δημητρίου (Ευρ. Επιτροπή, Δ/νση Πολιτικής Ποιότητας)..
Η Κυβέρνηση της Φλάνδρας, είπε η κα Ann Detelder, χρηματοδοτεί την MKO Φλαμανδικό Κέντρο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για Τοπικές Αγορές, για να υποστηρίζει τους μικρο-μεσαίους αγρότες ως Τεχνική Βοήθεια για την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά, κυρίως στις μικρές τοπικές αγορές αγροτών (Farmers Market). Επίσης τους υποστηρίζει με προγράμματα εκπαίδευσης, με πληροφόρηση για την σωστή καλλιέργεια και για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Εάν κάποιος θέλει εξειδικευμένη επίσκεψη στην φάρμα του, πληρώνει επιπλέον τον γεωτεχνικό. Εκδίδει έντυπα, περιοδικά, υποστηρίζει διαπραγματεύσεις, βοηθά στην εξεύρεση εταίρων με κοινά ενδιαφέροντα. επιπλέων πληροφορίες στο www.neoiagrotes.gr.
Επίσης είχαμε επαφές για την αγροτική πορεία στην ημαθίας για ολα του παραγωγικά προιόντα που αφορά το νομο μας,με τους εξης.
1.κ.ΝΤΕ ΚΑΣΤΡΟ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ.
2.Κ.Γ.ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΤΗΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ.
3.Κ.ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: