Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Για αδράνεια και εγκατάλειψη των χωριών της Αλεξάνδρειας κατήγγειλε την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, στη ομιλία του χτες το απόγευμα στο Λουτρό. «Γνωρίζω πολύ καλά τι έκανε, ή μάλλον, τι δεν έκανε στην περιοχή η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία έλαμψε διά της απουσίας της», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας..
ενδεικτικά το επικίνδυνο οδικό δίκτυο, τον ανύπαρκτο φωτισμό και τα πολλαπλά προβλήματα αποστράγγισης.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει για την αναβάθμιση των υποδομών, καθώς βασική αρχή της παράταξής του είναι η ισόρροπη ανάπτυξη, με αιχμή την περιφέρεια.
Ειδικότερα για τη στήριξη των αγροτών της περιοχής του Λουτρού ανέφερε ότι προγραμματίζει την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στο αγρόκτημα που περικλείεται μεταξύ Αγίας Κυριακής και Εγνατίας οδού, με ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δεσμεύτηκε για επίλυση του προβλήματος της άρδευσης των χωραφιών, στην περίοδο αιχμής του καλοκαιριού, με πρόσληψη και δεύτερου υδρονομέα, για υδροληψίες σε καίρια σημεία, στις παρυφές του χωριού, για μέριμνα για τη διαχείριση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάτων που σήμερα πετιούνται ανεξέλεγκτα μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα, καθώς και για πλήρη εξυπηρέτηση των αγροτών και όλων των κατοίκων του Λουτρού, μέσω του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος, που εδώ και πολλά χρόνια υπολειτουργεί. Όπως είπε, μέσω του Γραφείου αυτού θα παρέχονται, καθημερινά, όλες οι υπηρεσίες ανταποκριτή ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, καθώς και όλα τα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις χωρίς να χρειάζεται ο κάτοικος του Λουτρού να πηγαίνει στην Αλεξάνδρεια, στο Δημαρχείο.
Σε ό,τι αφορά τις υποδομές του χωριού ανέφερε ότι στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του συνδυασμού του περιλαμβάνονται φωτισμός των βασικών εισόδων του χωριού, διαπλάτυνση του δρόμου από Σιδηροδρομικές γραμμές έως παλαιά Εθνική οδό, αποστράγγιση ομβρίων υδάτων εντός του οικισμού και επικάλυψη των ήδη υπαρχόντων καναλιών, κατασκευή πεζοδρομίων με αντίστοιχο φωτισμό από την κεντρική πλατεία μέχρι την έξοδο προς Αγία Κυριακή, διαμόρφωση της περιφερειακής οδού ώστε να μην περνούν μέσα από το χωριό τα βαριά αυτοκίνητα, ύψωση δαπέδου κάτω από τη Γέφυρα προς Αγία Κυριακή για αποστράγγιση στάσιμων ομβρίων υδάτων, δημιουργία παιδικών χαρών και ωρίμανση μελέτης για την ένταξη του αποχετευτικού δικτύου του χωριού στο ΕΣΠΑ.
Στους στόχους του, επίσης, είναι η λειτουργία δημοτικού παιδικού σταθμού στο Λουτρό, η επίλυση του προβλήματος της συγκοινωνίας που έχει σχέση με τη μεταφορά των μαθητών, καθώς και η καθημερινή επίσκεψη αγροτικού γιατρού.

Στην Κορυφή
Στη συνέχεια ο κ. Δημητριάδης περιόδευσε στην Κορυφή, την πιο παλιά κοινότητα του Δήμου Πλατέος, όπου ανέπτυξε το πρόγραμμά του για την περιοχή. Αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της διοίκησή του, καθώς και στα έργα που προγραμματίζονται. Μεταξύ άλλων η κατασκευή Πνευματικού Κέντρου για τη στέγαση του Μορφωτικού Συλλόγου και τη φιλοξενία εκδηλώσεων, η διαμόρφωση της Πλατείας Ματρακα, η γέφυρα της Παλαιοχώρας, η διαπλάτυνση του δρόμου εισόδου στην Κορυφή από Νησέλι, η αποπεράτωση του πεζοδρομίου από το ύψος του Μουρατίδη μέχρι τα θερμοκήπια και η ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης, για τα οποία υπάρχει ώριμη μελέτη για ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.
«Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κάνουμε αυτό τον τόπο σύγχρονο και ανταγωνιστικό, με υπηρεσίες και έργα υποδομής που τα δικαιούστε και σας τα οφείλουμε», τόνισε ο κ. Δημητριάδης και κάλεσε τους πολίτες να συμπορευτούν μαζί του στον αγώνα της διεκδίκησης και της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: