Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΛΟΝΔΙΝΟ - Αποχώρησε Γερμανίδα αθλήτρια λόγω ακροδεξιού φρονήματος

Αποχωρεί από το ολυμπιακό χωριό η Γερμανίδα κωπηλάτρια, Νάντια Ντριγκάλα, μετά από συνομιλία με τον επικεφαλής της γερμανικής Ολυμπιακής αποστολής, Μίκαελ Βέσπερ, λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων της, καθώς διατηρεί επικοινωνία με μέλος του ακροδεξιού κόμματος της χώρας της.
Ο Βέσπερ επιβεβαίωσε σήμερα ότι...
αποκάλυψε στην Ντριγκάλα πως είχε εκθέσεις των ΜΜΕ, ότι είχε διατηρήσει επαφή με έναν ακροδεξιό εξρεμιστή, που ήταν και υποψήφιος για το ακροδεξιό «National Democratic Party» (NPD) στις τελευταίες εκλογές στο Ρόστοκ.
«Εξήγησε τα πράγματα από την πλευρά της. Και εγώ της εξήγησα τα προβλήματα που δημιούργησε» υποστήριξε ο Βέσπερ, που συζήτησε το θέμα σε βάθος με την Ντριγκάλα την Πέμπτη, πριν η 23χρονη αποχωρήσει από το Ολυμπιακό χωριό. Η Ντριγκάλα αποστασιοποίησε τον εαυτό της τελείως από τα ακροδεξιά πιστεύω του ανθρώπου, με τον οποίο κατηγορείται να έχει επαφές, ωστόσο ο Βέσπερ τόνισε ότι ήθελε να σιγουρευτεί για τη θέση της σε ότι αφορά στις βασικές αρχές της δημοκρατίας. Άλλωστε οι ακροδεξιές απόψεις αντίκεινται στα Ολυμπιακά Ιδεώδη, γεγονός που ανάγκασε την Γερμανίδα να αποχωρήσει.
«Τόνισε αρκετές φορές ότι δεν είχε καμμία σχέση με οτιδήποτε αφορά στην ακροδεξιά σκηνή» τόνισε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας κωπηλασίας, Ζίγκφριντ Καϊντέλ, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).
Η Ντριγκάλα, που ήταν μέλος της γυναικείας οκτακώπου, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να σχολιάσει τους λόγους αποχώρησής της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: