Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ Μ. ΚΑΝΤΑΡΗ

Συγγενής του δολοφονημένου Μ. Καντάρη, κατέθεσε στην 1η δ.κ. Αθήνας καταγγελία κατά της Χρυσής Αυγής για "καπηλεία" και βεβήλωση μνήμης του νεκρού… Μόνο σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους.
Στο γεγονός αναφέρθηκε η Ελένη Πορτάλιου στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων που είναι σε εξέλιξη..Δεν θα ήθελα να σχολιάσω για την οικογένεια. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή εκτός από το σεβασμό όλων μας.

Αυτό που θα ήθελα να σχολιάσω είναι το πόσο εύκολα μπορεί να εμφανιστεί η αλήθεια σε δύσκολους καιρούς σαν και αυτούς που ζούμε φτάνει να σταθούμε και να πούμε “φτάνει”.

Φτάνει να μιλήσουμε και να σταθούμε απέναντι σε όλο αυτό τον θίασο τη μαυρίλας:

Από τους δημοσιοκάφρους του Πρώτου Θέματος και το αφεντικό τους με τα εξώφυλλα της μισαλοδοξίας.

Από τους δικαστές και εισαγγελείς, τους δήθεν φύλακες της αστικής νομιμότητας που κάνουν τα στραβά μάτια στο ναζισμό.

Από το σύστημα ΠΑΣΟΚ που έθρεψε το χουντικό παρακράτος τόσα χρόνια και παριστάνει ότι ελέγχει πλήρως την αστυνομία την ώρα που δίνει ξεκάθαρες διαταγές για τη καταστολή των διαμαρτυριών ενάντια στο ΔΝΤ.

Από τους κάφρους των δεξιών μπλόγκ, που έχασαν το κοινό τους στο “μεσαίο χώρο” και τώρα αναζητούν πελατεία εκεί από όπου προέρχονται και οι ίδιοι: Από τα εγγόνια των ταγματασφαλιτών και των βασανιστών της Χούντας.

Φτάνει πια λοιπόν απέναντι σε όλο αυτό το τσίρκο που το μόνο που θέλει είναι να μετακινήσει όσο πιο μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού γίνεται προς τα ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος. Και αυτό για να προχωρήσουν περαιτέρω στα σχέδια τους το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Σε νέα μέτρα, σε περαιτέρω εξαθλίωση όλων μας. Είτε έχουμε ακόμα “λίπος” να κάψουμε είτε όχι.

Φτάνει πια όμως και στα ιδεολογήματα που ταλανίζουν την αριστερά εδώ και χρόνια. Η πολυπολιτισμικότητα είναι κάτι που μπορεί να κατακτηθεί ΑΦΟΥ κατακτηθεί η οργάνωση της εργατικής τάξης από την ίδια την τάξη. Ούτε από πεφωτισμένους πρωτοπόρους ούτε από συγκαταβατικούς ντεμέκ σοσιαλδημοκράτες.

Ας σταθούμε λοιπόν όλοι απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας που παρουσιάζεται ως μονόδρομος από κανάλια, αφεντικά και “δημοκράτες” δεξιούς. Φτάνει.

risinggalaxy

Δεν υπάρχουν σχόλια: