Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

του Λευτέρη Κιοσέογλου*
Mεσα στο χάος της εκβιαστικής ''συναινεσης'', και της επίπλαστης ''εθνικης ενοτητας'', που τεχνηέντως προσπαθούν να περάσουν οι κυρίαρχες οικονομικές ελίτ και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι (τα κόμματα εξουσιας και τα δεκανικια τους), θα βρεθει λιαν συντομως στο επικεντρο του ενδιαφεροντος, το θεμα της λιστας των βαρεων και ανθυγιεινων επαγγελματων, καθως στην ατζεντα του μνημονιου 1 περιλαμβανεται.....
ο αποχαρακτηρισμος πολλων απο αυτα, με προφανη στοχο την μειωση των αποδοχων και την αυξηση του οριου συνταξιοδοτησης των εργαζομενων. Ολα βορα στο βωμο του μεγαλου κεφαλαιου (εν οψει και των επερχομενων ιδιωτικοποιησεων και του γενικου ξεπουληματος), μια και κατα τα αλλα, τα ασφαλιστικα ταμεια καθως και τα ταμεια του κρατους, θα παρουσιασουν φοβερη μειωση των ηδη βαλτομενων εσοδων τους, λογω της οριζοντιας μειωσης των αποδοχων. Παραθετω την συγκεκριμενη φωτογραφια,τραβηγμενη σε εργασιακο χωρο ιδιοκτησιας μεγαλου επιχειρηματικου ομιλου, για να αφησω εσας να κανετε τα περαιτερω σχολια (και την κριτικη), κανοντας μια θεωρητικη αναγωγη και βαζοντας τον εαυτο σας, στην θεση του συναδελφου, ο οποιος υποβασταζομενος αναποδα, εκανε ηλεκτροκολληση για 20 λεπτα.


Σαν εργαζομενος κοντα 20 χρονια τωρα, στον κλαδο του μεταλλου, στον ιδιωτικο τομεα και σαν συνδικαλιστης, αντιμετωπιζω παρομοιες εικονες με απανθρωπες συνθηκες εργασιας και εξευτελιστικες αποδοχες, καθημερινα. Σας μοιαζει για ''προνομιουχος'' ο συναδερφος στην φωτογραφια; Ζηλευετε την τυχη και την θεση του; Συνηγορειτε να του κοπουν τα δηθεν ''κεκτημενα''; Εκτος αν θεωρειται κεκτημενο το να δουλευεις κρεμασμενος αναποδα μεχρι τα 65.

Ας παρουμε ομως και την αλλη πλευρα: Πως ''τυχαινει'' και ειχε την ιδια ακριβως στοχευση και η προηγουμενη κυβερνηση, δια στοματος Φανης Πετραλια (κατα πολυ προ μνημονιου δηλαδη), και με πρακτικη αντιμετωπισης τον αποκλεισμο της εισοδου του υπουργειου εργασιας απο τα ΜΑΤ, οταν τοτε επιχειρησαμε να την συναντησουμε; Τραγικη συμπτωση, ή συμπληρωματικη πολιτικη, απο την σημερινη ηγεσια του υπουργειου υπο την Λουκα Κατσελη, με την καλυψη φυσικα του πρωθυπουργου; Σε ολα αυτην την κοροιδια λοιπον, εμεις σαν εργαζομενοι,εντελως αδικα και παραλογα φορολογουμενοι πολιτες, ΟΥΤΕ ''συναινουμε'', ΟΥΤΕ βαζουμε ''πλατη'' στην υποθεση της ''εθνικης ενοτητας'': Γιατι πολυ απλα, ξερουμε οτι μεσα στον ορο εννοουν την υπερασπιση (για αλλη μια φορα) των συμφεροντων των τραπεζιτων, των εφοπλιστων, των βιομηχανων και των μεγαλοεργολαβων-καναλαρχων και τιποτα αλλο. Η δικη μας απαντηση ειναι μια: Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ !!!

*Αν. Γεν. Γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας-Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: