Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΝΟΣΕΤ ΚΑΙ ΘΑΤΣΕΡ

«Δεν ζητώ από σένα συναίνεση, αλλά μια ήπια στάση. Δεν μπορεί όμως να με αποκαλείς Πινοσέτ…».Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε ότι δεν τον χαρακτήρισε Πινοσέτ, αλλά το πρόγραμμα που...ακολουθεί «μοιάζει με αυτό που ακολούθησε ο Πινοσέτ και η Θάτσερ».
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του είπε: «δεν μπορεί να μας κατηγορείς για έλλειψη πατριωτισμού, επειδή δεν συμφωνούμε μαζί σας».

Η συναίνεση της κοινωνίας δεν εκβιάζεται, τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό.
Εκβιασμένη συναίνεση δεν υπάρχει, διαμήνυσε, κατηγορώντας τον κ. Παπανδρέου ότι οδήγησε τη χώρα σε μια πρωτοφανή κρίση και τώρα εμφανίζεται σαν να ανέλαβε χθες την εξουσία «νίπτοντας τας χείρας του».

Ο Πρωθυπουργός ζητεί αντιλαϊκή συναίνεση από τα δεξιά του για να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, πρόσθεσε, την ώρα που όπως είπε, δεν εξηγεί γιατί εκεί που απέτυχε χθες θα επιτύχει αύριο.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν είναι ικανή να διαπραγματευτεί υπέρ των συμφερόντων του λαού..συνεπώς είναι μια κυβέρνηση που όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο για την κοινωνία».
Ερωτηθείς σχετικά με τα περί δημοψηφίσματος, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει θέσει επανειλημμένα σε μια κατεύθυνση όμως που το διακύβευμά του θα βοηθά το λαό να προχωρήσει. «Ο κ. Δασκαλόπουλος έβαλε την έννοια του δημοψηφίσματος με ένα ερώτημα που το μόνο που εξυπηρετεί είναι τους ίδιους τους δανειστές», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: