Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ 2ης ΚΑΙ 3ης ΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Λαϊκή Συνέλευση Συντάγματος

Πρακτικά 2ης Συνέλευσης, Πέμπτης 26-05-2011
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (2η)
ΑΠΟΨΕΙΣ :
Δημοκρατία δεν είναι να φωνάζουμε
Αν όχι τώρα, τότε πότε?
Αθήνα – Είμαστε το 55% του λαού ,...
όχι χρώματα είμαστε όλοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ / ΕΛΛΗΝΕΣ / ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ . Το ηθικό μας δέν θα μας το ρίξουν .

Αχμέτ – Γύρω μας συμβαίνουν πολλά πράγματα. Πώς θέλουν να λειτουργήσουμε στο δρόμο? Ο Αριστοτέλης είπε “είμαστε πολιτικά όντα και οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά ” . Θέλουμε άμεση δημοκρατία με εναλλαγή ρόλων. Όχι μόνο τον καημό μας να πούμε, αλλά και ΠΟΛΙΤΙΚΗ να κάνουμε .

Άλλος – Πάει να προκύψει μια νέα πολιτική αντίθετα απο τους φασίστες και ρατσιστές. Ας καταργήσουμε, λοιπόν, κι εμείς τη σημαία μας και να κάνουμε μια ομάδα εργασίας ενάντια στο ρόλο τον δημοσιογράφων και της αντιπληροφόρησης, ενάντια στα μέσα .

Αλί – Μας λένε ότι όλα καταρρέουν, χρεοκοπούμε, όλα θα διαλυθούν. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε εδώ. Να είναι στοίχημα να μείνουμε εδώ! Στην Αίγυπτο κάνουν εξέγερση κι εμείς εδώ κάνουμε ψυχανάλυση για το πού πάμε , πού θα φτάσουμε. Θα πρέπει να μπεί ένα τέλος στο αντικαπιταλιστικό σύστημα και με οργάνωση να μείνουμε εδώ. Και αύριο. Και μεθαύριο. Να κάνουμε την πλατεία, πλατεία δημιουργικότητας .

Άλλος – Θέλω ν΄ακούσω συγκεκριμένες ιδέες , π.χ να επιστραφούν οι τόκοι των ασφαλιστικών ταμείων. Έχουν χαντακώσει την κλωστοϋφαντουργία στη Βέροια, τα έχουν κλέισει όλα. Να γίνουν καταλήψεις στα κλειστά εργοστάσια. Το θέμα της ανακύκλωσης: δεν υπάρχει όφελος για τα απόβλητα, αν δεν υπάρχει ο σωστός τρόπος ανακύκλωσης. Και οι εργαζόμενοι να παίρνουν επίδομα . Ανακύκλωση με συμμετοχή του δημοσίου . Κάτι καινούριο πάει να γεννηθεί μην αφήσουμε τη δικτατορία των συμβόλων να το διαλύσουν!

Άλλος – Ήμουν στη στη συνέλευση του Πολυτεχνίου. Είμαι συγκινημένος που είμαι εδώ.
Άλλος - Να φύγει ο Γιωργάκης και το σάπιο του σύστημα.
-Να φύγει η χούντα του μνημονίου και το ΔΝΤ από τη χώρα και όλο τον κόσμο. ΔΕΝ πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ!
Άλλος – Χρειαζόμαστε οργάνωση camping κλπ.
Άλλος – Χθες παρατηρήθηκαν άτομα “μαστουρωμένα”. Ας ξενερώσουν και μετά ας έρθουν
Αποστόλης Κοκκινοπουλος – Λεγόμενη αντίπερα όχθη κατα Τριανταφυλλοπουλου και άλλων δημοσιογράφων . Την ομάδα ξίφους με τους κουκουλοφόρους . Όσο για την Αλέκα, απ’ όπου προέρχομαι, την αποκηρύσσω γιατί μου δημιουργεί άγχος . Μπορεί να γίνει ταξικός. Ν΄αγιάσει το χέρι του Κουφοντίνα για αυτά που πρόλαβε να κάνει .
Άλλος – Στην Ταχρίρ κατάφεραν κάτι μεγαλειώδες . Σχολές , γειτονιές, χώρους εργασίας να κάνουμε ένα κίνημα -ξεσηκωμό με απεργία.
-Να μην δικαιώσουμε όσους λένε ότι είναι ένα χάος.
-Όχι στη συγκυβέρνηση.
Μάρκος – Να κάτσουμε μέχρι να πέσει η κυβέρνηση. Όχι στη συγκυβέρνηση. Είναι ” καπέλωμα ”. Ν’ αρχίσουμε κάποια αιτήματα με θεματικές ενότητες. Χρειάζεται διαγραφή του χρέους. Ν‘ ανοίξει διαγραφή του χρέους, που μας έχουν καπελώσει .
Σοφία – Υπομονή , επιμονήκαι αποφασιστικότητα. Πλουτίζουν 20, ενώ εμείς απολυόμαστε και μας κλείνουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία .
-Δεν πληρώνουμε – Διαγραφήτου χρέους.
-Εξόρμηση παντού, γειτονιές, χώροι δουλειάς.
-Να φύγει η κυβέρνηση!
Press Project- Ας ενημερώνεται ο κοσμος απο εδώ, οπου συμμετέχουμε και εμείς εδώ, χωρίς διαφήμιση! Δεν είμαστε ” Ζούγκλα ”!
Άλλος - Ήρθε η ώρα επιτέλους να κοπεί το δέντρο του κακού, απο τη ρίζα , όχι πάλι μόνο τα κλαδιά!
-Καμία έκπτωση. Όχι πάλι το ψίχουλο.
-Τέρμα στην ιδιοκτησία.
-Είμαστε φιλοξενούμενοι της γής.
Άλλος – Δέν είμαστε BIG BROTHER ή FAME STORΥ. Κάποιος μπορεί να απολυθεί απο την δουλειά του , όμως εμεις θα του συμπαρασταθούμε , δεν θα μας αγγίξει αυτό, θα πάμε μαζί ολοι έξω απο την δουλειά του και θα φωνάξουμε! Δέν θέλουμε τηνδιαφήμηση των ΜΜΕ!
Άλλος - Να αποδεχτούμε ο ένας τον άλλον όπως ειναι και να δουλέψουμε μαζί!
Κάτω οι πάνω, πάνω κανείς!
Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη – Αντίδραση.
Θεματικοί άξονες – Αιτήματα
-Χρέος
-Οικονομικό Σύστημα
-Υγεία
-Εκπαίδευση
-Ιδιωτικοποιησεις
ΑΠΟΨΕΙΣ – ΥΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟΥ

-Να οργανώσουμε και επιτροπές του κόσμου που θα πάει έξω απο την πλατεία.
-Εξορμήσεις έξω απο την πλατεία.
-Να υπάρχει πάντα κόσμος σε βάρδιες.
-Να γίνει φεστιβάλ.
-Να φέρουμε στρωματάκια.
-Διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας.
-Λογιστικός έλεγχος.
-Μισθούς αξιοπρέπειας.
-Καταργούμε το χρήμα.
-Λειτουργικότητα του χώρου.
-Αυτοδιαχείρηση. Να αναπτύξουμε την παραγωγή προϊόντων και να ενισχύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις. Έχουμε πλούσια, εύφορη και υπέροχη γή και δεν την αξιοποιούμε .
-Όχι φασίστες, όχι ρατσιστές .
-Επανάσταση τώρα ή ποτέ .
-Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Δικαιοσύνη – Αξιοπρέπεια – Δημοκρατία – ΌΧΙ στην συγκυβέρνηση – Αμεσοδημοκρατία .
-Να λύσουμε τις αδυναμίες. Πρόταση για μια δυναμική , δημιουργική Κυριακή .
-Να συμμετέχουμε σε κάθε θετική κινητοποίηση .
-Εδώ ξεκινάει ένας ΜΑΗΣ.
-Οι απόψεις δεν είναι δικτατορικές , είναι χρώματα απαραίτητα στην πολυχρωμία .
-Να αποκτήσει ΖΩΗ η πλατεία .
-Μπορούμε και μόνοι/ες μας, χωρίς κεφάλαιο και αφεντικά.
-Κατάληψη και συνέλευση σε κάθε γειτονιά.
-Πόλεμος ταξικός, αυτόνομη δράση εκτός κομμάτων, αλληλεγγύη, κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών κατάληψη των μέσων παραγωγής, κοινωνική επανάσταση, σαμποτάζ στο οικονομικό σύστημα .
-Επιτέλους να δώσει η εκκλησία λεφτά!
-Διαδικασία συζήτησης : Η συνέλευση πρέπει να είναι ανεκτική, δεν γιουχάρουμε, ας μην μιλάνε οι μεθυσμένοι .

Πηγή: Άμεση Δημοκρατία Τώρα! http://real-democracy.gr/

——————————————————————————————————————————————————-
3η Συνέλευση (άτυπα)
21:00
Η συνέλευση αποφάσισε να συζητήσει τελευταίο το θέμα για ΜΜΕ.
21:27
Το κλίμα στην πλατεία είναι καταπληκτικό.
21:27
Θα σας μεταδίδουμε μέσω του live του TPP με κείμενο για την εξέλιξη της ανοιχτής συνέλευσης και των ουσιαστικών θεμάτων που συζητιούνται.
21:46
H Πρωτη ανακοινωση αφορα την αναγκη να διαφυλαχθει η #25mgr απο την αυριανη διαδηλωση της Χρυσης Αυγης…
22:27
Η γενική συνέλευσης είναι όπως ακριβώς θα έπρεπε. Με διαφορετικές απόψεις ορισμένες φορές και ενίοτε εντάσεις… όλα καλά…
22:29
Κάποιοι προτείνουν κάλεσμα για γενική απεργία. Κάποιοι άλλοι λένε πρώτα να διαμαρτυρηθούμε και να καλέσουμε τους φίλους μας στους δρόμους
22:33
Γίνεται κάλεσμα όλοι να είναι παρών αύριο ώστε να φανεί η Αλληλεγγύη των Ελλήνων στους Άγγλους και τους Γάλλους φοιτητές.
22:36
Ανακοινώνεται τώρα ότι στην πλατεία Βικτωρίας χτυπήθηκαν 2 μετανάστες από επίθεση φασιστών με μαχαίρια. Η ανακοίνωση προκαλεί ένταση και αντιρατσιστικά συνθήματα.
22:54
Κάποιος από το κοινό παίρνει το μικρόφωνο και ζητάει συγνώμη από τους μετανάστες που δεν ήταν στο Σύνταγμα τις προηγούμενες ημέρες όπως αυτοί. Αλληλεγγύη…
22:50
Δάσκαλος: Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την αμηχανία των εξουσιαστών/πολιτικών και να μεταφέρουμε το ψήφισμα σε συνδικάτα και σωματεία.
23:00
«Από αύριο να φύγουν περιμετρικά οι καντίνες από την πλατεία εδώ δεν είναι φεστιβάλ είναι αγώνας και στη τελική δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε».
23:04
«Η Kερατέα μας έδειξε Στρατηγική πρέπει να βρούμε και εμείς τη δική μας στρατηγική».
23:07
Έκκληση για αύριο σε καλλιτέχνες και όποιον θέλει να έρθει στις 5 με κατσαρόλες και οτιδήποτε άλλο για να οργανωθούν ενδιαφέροντα δρώμενα.
23:24
Νεαρή κοπέλα: «Δεν πρέπει να μείνει εδώ στην πλατεία πρέπει να πάει σε όλους τους δρόμους της Αθήνας»…«θα μας χτυπήσουν αργά η γρήγορα.. Kαι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».
23:49
Οι συντονιστές θέτουν το ερώτημα για το αν θα συνεχίσουν το θέμα με τις δράσεις για την πανευρωπαϊκή ημέρα ή θα αναπτύξουν το θέμα για τα ΜΜΕ.
0:28
«Μόδα των τεχνολογιών» και «ανώδυνη εκτόνωση» χαρακτηρίζει ο Πάγκαλος το κίνημα των αγανακτισμένων. Κάποια στιγμή θα ανακαλύψει και αυτός ότι οι μόδες κάνουν κύκλο…
0:23
Αυτό που συζητείται εδώ και κάποιες ώρες είναι αν θα καταλήξει η ανοιχτή συνέλευση σε πρόταση για γενική απεργία που θα απευθυνθεί και προς τα σωματεία.
0:35
Μετανάστης από τη Συρία παίρνει το λόγο και αναφέρει ότι στην Αίγυπτο οι συγκεντρώσεις γίνονταν παντού. Ζητάει από τον κόσμο να γίνει συγκεκριμένος στα αιτήματά του.
0:37
Η Συνέλευση βρίσκεται μονίμως στο ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω αναφορικά με την πρόοδο των προτάσεων-ψηφοφοριών (@Xeirwn).
0:56
Αποφασίστηκε να γίνει ένα γενικό ψήφισμα για την επέκταση των δράσεων και να αναλυθεί εκ νέου το θέμα αύριο. Τώρα η συζήτηση για τα ΜΜΕ.
1:03
Υπάρχει πρόταση για ανάπτυξη της ιστοσελίδας του #25mgr και μετάδοση live από εκεί…
2:10
Συνεχίζονται στη συνέλευση οι τοποθετήσεις για ΜΜΕ: … πρέπει να δείξουμε αυτό που συμβαίνει εδώ, για να βλέπουν και μεγαλύτεροι άνθρωποι που δε μπορούν να έρθουν – πρέπει να εκμεταλλευτούμε και την ΕΡΤ που εμείς την πληρώνουμε.
2:15
Τοποθέτηση μιας ώριμης γυναίκας στη συνέλευση:Είναι 2 η ώρα το βράδυ θα μπορούσατε όλοι να είστε σε κάποιο μπαράκι αλλά είμαστε εδώ και πρέπει να το δείξουμε αυτό..το `74 στο Πολυτεχνείο είχαν ραδιόφωνο, εμείς?
2:38
Πρόταση για τη δημιουργία μιας εφημερίδας δρόμου από τη συνέλευση, που θα διανέμεται πόρτα-πόρτα. Ανάγκη για αφίσες και ενημερωτικό υλικό.
2:39
Εκφράζονται ανησυχίες ότι με μια κατάλληλη αφορμή, η συνέλευση θα χτυπηθεί από την αστυνομία και ότι θα πρέπει να είμαστε τότε προετοιμασμένοι και να ανακαταλάβουμε την πλατεία άμεσα -όπως έκαναν στην Ισπανία.
2:50
Ανακεφαλαιώνοντας τα δύο ως τώρα σημαντικότερα συμπεράσματα από τη συνέλευση, σήμερα ήταν το κάλεσμα στα πρωτοβάθμια συνδικάτα των εργαζομένων και η ανάγκη για συστηματική ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Πηγή: thepressproject.gr

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: