Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ" ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ. ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Βέροια, δεύτερη μέρα στην πλατεία
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών στη Βέροια. Πληροφορηθήκαμε ότι προχθές το βράδυ (δεύτερη μέρα) έγινε ένα επεισόδιο που αν μη τι άλλο φανερώνει τις διαθέσεις αυτών που έχουν αυτοχριστεί ως Συντονιστική Επιτροπή και οι οποίοι ευθέως συνδέονται και εν τέλει προάγουν το δικό τους Κίνημα, όντας πρωταγωνιστικά στελέχη της ΣΠΙΘΑ στη Βέροια.
Υποτίθεται ότι στο Κίνημα αυτό...συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Μνημόνιο κλπ χωρίς να τους ζητάει κανείς (με ποια νομιμοποίηση άλλωστε) την κομματική του ταυτότητα αλλά ούτε και την εθνική του ταυτότητα.
Κι όμως, πολίτες στη Βέροια που έχουν προφανώς αναλάβει και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κίνημα αυτό νομίζουν ότι μπορούν να το χειραγωγήσουν αναδεικνύοντας τις θέσεις της οργάνωσης στην οποία είναι στελέχη και θέτουν απαράδεκτους όρους όπως συνέβη προχτές.
Δεν απαγορεύεται πολιτικά να πει ο καθένας ό,τι θέλει στις ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις που διοργανώνονται. Άλλος υπερθεματίζει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, άλλος μιλάει για τη δύναμη της Θρησκείας, άλλος μπορεί να πει ότι του κατέβει αλλά κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να αποκλείσει κάποιον να μιλήσει γιατί δεν έχει ελληνική ταυτότητα πλην όμως είναι μόνιμος κάτοικος της χώρας μας και έχει τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με όλους τους γηγενείς.
Κι όμως, αυτό συνέβη στη Βέροια προχτές όταν κάποιοι που συστήνονται ως "Συντονιστική Επιτροπή" απαγόρευσαν έναν Ναουσαίο να μιλήσει γιατί δεν τους απαντούσε στο ερώτημα που του έθεταν και ήταν: "εσύ τι εθνικότητας είσαι, είσαι Έλληνας ή Αλβανός;".
Αυτή η ρατσιστική αντιμετώπιση των πολιτών εκ μέρους αυτών που δηλώνουν Συντονιστική είναι άκρως απαράδεκτη στάση και πρέπει άμεσα να σταματήσει διότι αφενός έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους αλλά και τη σημασία της συμμετοχής τους και αφετέρου περιχαρακώνουν την όλη ιστορία της Κίνησης.
Τέλος, ως φαινόμενο που πρέπει επίσης να αναδειχτεί είναι και το γεγονός ότι επιχειρήθηκε η "στρατολόγηση" πολιτών στη Βέροια εκ μέρους της ΣΠΙΘΑ. Μια κίνηση που συζητήθηκε και που πιστεύω ότι θα έφτασε στ΄ αυτιά αυτών που την οργάνωσαν και καλά θα κάνουν να τη σταματήσουν διότι στο τέλος θα μείνουν μεταξύ τους στην πλατεία...

1 σχόλιο:

Άγγελος Ιακωβίδης είπε...

Καλό θα είναι πριν γράψετε οποιοδήποτε άρθρο για την Συντονιστική ομάδα των Αγανακτισμένων της Βέροιας να διασταυρώνετε τα στοιχεία σας. Πρώτον υπάρχουν μέλη της παρούσας συντονιστικής που δεν είμαστε μέλη της Σπίθας.
Δεύτερον αν είσασταν εκεί θα διαπιστώνατε ενδεχομένως ότι υπήρξε προσπάθεια καπελώματος της συγκέντρωσης από άτομα των οποίων η παρουσία και η συμπεριφορά εκεί επιεικώς προκλητική.
Και τέλος από τον τόνο του άρθρου φαίνεται ότι προσπαθείτε να υποβαθμίσετε την όλη εκδήλωση κάτι που αποδεδειγμένα κάνουν στην πλειοψηφία του ο τοπικός τύπος αλλά και για τις μεγάλες συγκεντρώσεις η πλειοψηφία των ΜΜΕ. Τι φοβάστε άραγε από μία αυθόρμητη συγκέντρωση πολιτών η οποία παρά τις όποιες προσπάθειες συνεχίζει;