Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΠΗΡΕ Ο Γ. ΚΑΥΚΑΣ. ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΤζήδες;

Νικητής βγήκε από τη μεγάλη μάχη που έδωσε για τη ζωή του ο Γ. Καυκάς, ο 31χρονος φωτογράφος που χτυπήθηκε με μανία από τα ΜΑΤ στην τελευταία μεγάλη απεργία και τραυματίστηκε βαρύτατα.
Ο Καυκάς βγήκε από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας στο οποίο νοσηλεύτηκε επί 19 ημέρες (τις περισσότερες από τις οποίες σε βαθύ λήθαργο στην εντατική)...Τα τελευταία 24ωρα οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι διεξάγουν τη σχετική έρευνα, φέρεται να έχουν σχηματίσει πλέον μία σχετικά σαφή εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το μεσημέρι στην οδό Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, ο Γιάννης Καυκάς τραυματίστηκε σε επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ εναντίον μπλοκ διαδηλωτών στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος των οδών Βουκουρεστίου και Αμερικής.

Τμήμα της ίδιας επίθεσης με τoν άγριο ξυλοδαρμό άλλου διαδηλωτή καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και οδήγησε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην απόφαση να θέσει σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση ώστε να μάθουμε αν και πότε θα ολοκληρωθεί η ανάκριση που διεξάγεται στην ΕΛΑΣ και αν ποτέ θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι ΜΑΤατζήδες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ξέρω οτι δεν θα το βάλεις αλλά να ξέρεις και να μην είσαι παπαγαλος. Δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να πιστοποιεί οτι ο Καύκας χτυπήθηκε από ΜΑΤ. Το μόνο στοιχείο που υπάρχει είναι η κλήση από το προσωπικό τηλέφωνο ενός Αστυνομικού των ΜΑΤ [άκου ΜΑΤατζής ειστε και μορφωμένοι] ο οποίος ενημέρωσε το 100 και κάλεσε σταθμό ΕΚΑΒ στο σημείο.