Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Παράλληλα και ταυτόχρονα με την συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου δεκάδες χιλιάδες πολιτών που δηλώνουν "αγανακτισμένοι" και διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στην Κυβέρνηση, τους πολιτικούς κλπ οι Χρυσαυγίτες με την ανοχή των ΜΑΤ, της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ένα πογκρόμ κατά των μεταναστών στην γύρω περιοχή.
Όμως, ουδείς φαίνεται...να ενοχλείται από την κατάσταση αυτή. Φαίνεται ότι είναι απορροφημένοι από τα δικά τους προβλήματα, από την φολκλόρ διάθεσή τους, από την ανέξοδη επανάσταση που βιώνουν στις πλατείες της χώρας και αφήνουν τους δολοφόνους της οργάνωσης αυτής να αλωνίζουν κυριολεκτικά.
Κι ενώ, θα περίμενε κανείς να έβαζε έστω και ένας το θέμα στην συνέλευση για να αντιδράσουν δυναμικά, να περιφρουρήσουν το χώρο γενικότερα αυτοί αρκέστηκαν σε μια καταδίκη και πρόταση να κηρυχτεί παράνομη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και βγήκαν από την υποχρέωση.
Όμως, είναι σαφές ότι με τέτοια συμπεριφορά όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνουν "ενοχλητικοί" για την όποια εξουσία, πολιτική και οικονομική, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και ως επιχείρημα και επίφαση δημοκρατικότητας για να κάτσει στο λαό μας η επερχόμενη Χούντα του ευρωσύμφωνου που θα θεσμιστεί με νόμο στη Βουλή τις επόμενες μέρες.
Και το ερώτημα που τίθεται εκ των πραγμάτων είναι: Τι θα κάνουν και πως θα αντιδράσουν οι δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι όταν οι Βουλευτές θα ψηφίσουν την ολοκληρωτική εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας στην Τρόικα; Με ευχές και τραγούδια ή πρέπει να βρουν άλλους τρόπους πιο πρόσφορους και αποτελεσματικούς;
Επανέρχομαι με το γεγονός του πογκρόμ. Οι μετανάστες είναι εκεί, στην Αθήνα και αλλού και περιμένουν την αλληλεγγύη όλων μας. Τώρα στα δύσκολα φαίνεται ο διεθνισμός μας, η ανθρωπιά μας και το πόσο θέλουμε να αντισταθούμε όλοι μαζί ενάντια στον κοινό εχθρό.
Θα το τολμήσουμε;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

apla nomizw oti kati exases extes, an ontws isouna ekei...

Ανώνυμος είπε...

Τα άρθρα που δημοσιεύονται σε έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο πρέπει να είναι ενυπόγραφα. Αν δεν είναι, τότε κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία, κάθε καραγκιόζης λέει ότι παπαριά του κατέβει στο κεφάλι.......Δεν θα το δημοσιεύσεις.....μου αρκεί που το διαβάζεις. Και από τη στιγμή που δεν έχεις όνομα δεν βάζω ούτε εγώ το δικό μου.....

Άγγελος Ιακωβίδης είπε...

Αν αυτή είναι η δημοσιογραφία σας είναι όχι μόνο ελλειπής αλλά και αντιδεοντολογική. Είστε επιεικώς απαράδεκτοι, ενδεχομένως εγκλωβισμένοι πίσω από μικροσυμφέροντα ή όποιες πολιτικές πεποιθήσεις. Σας στέλνω με email τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας έτσι για να τον διαβάσετε λίγο πριν αρχίσετε και πάλι να παίζετε τους δημοσιογράφους!!!