Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΤΗΣ Σ.Ε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΘΑ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ "ΧΡΟΝΙΚΩΝ"

Ο Αγγ. Ιακωβίδης από το Κίνημα των Αγανακτισμένων της Βέροιας έστειλε ένα σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα που αφορά στη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής (δες ΕΔΩ).
Προτίμησα την απάντηση του κ. Ιακωβίδη να την αναρτήσω ως ξεχωριστό δημοσιεύμα και να δώσω κι εγώ την δική μου απάντηση στα όσα γράφει.
Εξυπακούεται ότι ο καθένας αναγνώστης μπορεί να στείλει την άποψή τους σχετικά με το θέμα αυτό.
Δείτε το σχόλιο και την απάντηση...
Ο/Η Άγγελος Ιακωβίδης είπε...
Καλό θα είναι πριν γράψετε οποιοδήποτε άρθρο για την Συντονιστική ομάδα των Αγανακτισμένων της Βέροιας να διασταυρώνετε τα στοιχεία σας. Πρώτον υπάρχουν μέλη της παρούσας συντονιστικής που δεν είμαστε μέλη της Σπίθας.
Δεύτερον αν ήσασταν εκεί θα διαπιστώνατε ενδεχομένως ότι υπήρξε προσπάθεια καπελώματος της συγκέντρωσης από άτομα των οποίων η παρουσία και η συμπεριφορά εκεί επιεικώς προκλητική.
Και τέλος από τον τόνο του άρθρου φαίνεται ότι προσπαθείτε να υποβαθμίσετε την όλη εκδήλωση κάτι που αποδεδειγμένα κάνουν στην πλειοψηφία του ο τοπικός τύπος αλλά και για τις μεγάλες συγκεντρώσεις η πλειοψηφία των ΜΜΕ. Τι φοβάστε άραγε από μία αυθόρμητη συγκέντρωση πολιτών η οποία παρά τις όποιες προσπάθειες συνεχίζει;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κατ΄ αρχάς θεωρώ θετικό το γεγονός ότι βρέθηκε ένα μέλος της Σ.Ε να απαντήσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Από την απάντησή σας κ. Ιακωβίδη συνάγονται οι εξής παραδοχές:
-Πρώτον ότι η ΣΠΙΘΑ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κίνηση αν και ορισμένοι εξ υμών δεν είστε μέλη της.
-Δεύτερον, είστε κι εσείς της ίδιας άποψης με αυτούς της ΣΠΙΘΑ που ήθελαν «εθνικό διαβατήριο» για να αφήσουν να μιλήσει ένας πολίτης και να πει ό,τι ήθελε αυτός όπως κι εσείς λέτε ό,τι θέλετε. Για παράδειγμα, γιατί να είναι υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι που δεν ανήκουν στη ΣΠΙΘΑ ή δεν είναι συμπαθούντες, τα λογύδρια με «εθνικό» περιεχόμενο κλπ;

Τέλος, δεν είστε προφανώς κ. Ιακωβίδη αναγνώστης στα ΧΡΟΝΙΚΑ γιατί θα βλέπατε δεκάδες αναρτήσεις τις τελευταίες μέρες για το συγκεκριμένο κίνημα. Μάλιστα, πολύ πιο πριν από οποιοδήποτε άλλο μέσο στην Ημαθία είχαμε σε συνεχή σύνδεση τους Αγανακτισμένους της Ισπανίας και εδώ και τρεις μέρες έχουμε σύνδεση τους αγανακτισμένους της Αθήνας.
Επίσης, προσωπικά θεωρώ το συγκεκριμένο κίνημα ως μια απολύτως υγιή αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών που βγαίνουν στο δρόμο και στις πλατείες και επιχειρηματολογώ γι αυτό στις αναρτήσεις που έχουν γίνει.
Αυτό που δε θεωρώ θετικό είναι η τακτική των μελών της Σ.Ε Βέροιας που αντί να διευρύνει τον κύκλο των πολιτών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν τον στενεύει βάζοντας ρατσιστικού περιεχομένου κριτήρια.
Βέβαια, στο παρόν μπλόγκ φιλοξενούνται και διαφορετικές απόψεις που ασκούν κριτική στο συγκεκριμένο κίνημα πλην όμως αυτό συμβαίνει διότι ο καθένας έχει την άποψή του και τη διατυπώνει επιχειρηματολογώντας.
Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω κ. Ιακωβίδη σειρά λινκ που παραπέμπουν στις αναρτήσεις που κάναμε τις μέρες αυτές και αναφέρονται στις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων.
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_7981.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_1718.html

http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_28.htm
lhttp://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_566.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_3304.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_4436.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_138.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_2969.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_9584.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_7979.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_1887.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_2309.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/ti-255.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_3427.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/live-th.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_2089.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/video_25.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_7688.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_8186.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/facebook.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/video-jose-luis-sampedro.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/blog-post_9757.html
http://xronika05.blogspot.com/2011/05/indignados.html

http://xronika05.blogspot.com/2011/05/video_27.html

Χ. Μόχλας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρη δεν χωραει σαν μαιλ στα χρονοκα , γι αυτο στο στελνω με μαιλ απο δω

Ανθρωπινα τα λαθη.Δεν ξερω πως εγινε η συντονιστικη , ουτε ποιοι πηραν την αποφαση να φερουν μικροφωνα. Ευτυχως το καταλαβαν κι ετσι εχθες δεν ειχαν ουτε μικροφωνα ουτε μουσικες κονσερβα. Λαθος της Σπιθας να παρουσιαστει ως τετοια στην συγκεντρωση. Ας μεινει μονο ως μια ατυχης στιγμη και να συνεχισουμε αυτην την ομορφη εκδηλωση.Προφανως και μπορει να παραστει ο καθενας, αφηνοντας ομως την κομματικη του ιδιοτητα εκτος πλατειας. Ολοι μας που παμε εκει ξερουμε γιατι παμε και δεν χρειαζομαστε την εξουσια κανενος μικροφωνου και κανενος καθοδηγητη. Αν δεν το καταλαβανε μερικοι αυτο, τοτε δεν εχουν θεση στην Πλατεια. Ο κοσμος εχτες εμεινε μεσα στην βροχη στην πλατεια Δημαρχειου. Νομιζω οτι πρεπει να αρχισουν να γινονται κυκλοι συζητησεων και αλλες εκδηλωσεις χαπενινγκ κα


Χάρης Κουρουζίδης

Άγγελος Ιακωβίδης είπε...

Πόσο εύκολο είναι να χαρακτηρίζονται κάποιοι ελαφρά τη κωρίς να γίνεται μία έρευνα. Κανένα μέλος της Σπίθας δεν παίζει "πρωταγωνιστικό" ρόλο σε αυτή τη συγκέντρωση όπως και δεν υπάρχει αρχηγός σε αυτή τη συγκέντρωση. Όσοι από τα μέλη της "συντονιστικής" είναι μέλη της Σπίθας στη συγκέντρωση είναι παρόντες ως φυσικά άτομα μόνο και δεν λειτουργούν σε καμία περίπτωση για συμφέρον του κινήματος του κου Θεοδωράκη. Από εκεί και πέρα για να ξεκαθαρίσει και ένα άλλο θέμα η συντονιστική δεν είναι μόνο 5 - 6 συγκεκριμένα άτομα αλλά κάθε πολίτη που συμμετέχει ενεργά στην συγκέντρωση. Κάθε πολίτη που ξενυχτάει μαζί μας και δεν πηγαίνει στο σπίτι του, κάθε πολίτη που κλείνει το ιατρείο του τα απογεύματα και βρίσκεται εκεί κάθε μέρα, κάθε πολίτη που όταν βρέχει αυτός κάθεται εκεί μαζί μας και διαδηλώνει την αγανάκτιση του, κάθε πολίτη που αντί να πιεί τον καφέ του στα καφέ της οδού Εληάς έρχεται και διαδηλώνει την αντίθεση του στα όσα προσπαθούν να μας άδικα να μας επιβάλλουν.
Αυτοί όλοι είναι η Συντονιστική επιτροπή κύριοι. Κάποια παιδιά από το Στέκι Μπαρούτι που ειρηνικά, με άποψη και ειλικρίνια είναι εκεί, πρωταγωνιστές και ξημερώνουν μαζί μας συζητώντας και συμμετέχοντας στις διαδικασίες και στις δουλειές που πρέπει να γίνουν.
Έτσι επιμένω πριν αρχίσετε να γράφετε κάντε μία έρευνα, ρωτήστε γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα!

Νίκος Βουδούρης είπε...

Φίλε Χάρη,

Πρώτον επίτρεψέ μου να εκφράσω ενστάσεις στον όρο "Συντονιστική Επιτροπή". Όταν μέσα από τα blogs, το facebook και τις εφημερίδες δημοσιοποιούσαμε το γεγονός, θεωρούσαμε πως ήταν κάτι αυθόρμητο, άρα χωρίς συντονιστές, δερβεναγάδες ή ό,τι άλλο.

Από εκεί και πέρα, διαβάζω στο σχόλιο του κ. Ιακωβίδη ότι ο τοπικός Τύπος δεν προώθησε το Κίνημα.

Όπως φαίνεται, όχι μόνο τα "Χρονικά" δεν διαβάζουν, αλλά ούτε τις καθημερινές εφημερίδες και τα blogs της Βέροιας...

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Την περασμένη Πέμπτη, η εφημερίδα "Λαός" αφιέρωσε την προμετωπίδα της στο Κίνημα, ενώ και τις επόμενες μέρες, έγιναν αναφορές μέσα από την 2η σελίδα της εφημερίδας.
Ανάλογες αναφορές (απλά δεν θυμάμαι σε ποιες σελίδες) έγιναν και από άλλες καθημερινές τοπικές εφημερίδες και φυσικά, μέσα από το σύνολο των ειδησεογραφικών sites και blogs της Βέροιας.

Ωστόσο, ίσως επειδή κάποιοι δεν διάβασαν το όνομά τους ως "συντονιστές", να θεωρούν πως δεν το ανέδειξε ο τοπικός Τύπος, αλλιώς δεν εξηγείται!

Βέβαια, από εδώ και πέρα, από τη στιγμή που το θέμα μπάζει από παντού, θα πρέπει να παρακαλάνε να μην ασχοληθεί ο Τύπος, γιατί δεν θα έχει καλά λόγια να πει...

Για την "Σπίθα" δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω, γιατί ίσως χρειαστεί να παρεκτραπώ.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Νίκος Βουδούρης