Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΝΟΧΟΣ ΜΕ 3μηνες ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΕΝΟΧΟΣ κρίθηκε από το μονομελές Πλημμελιοδικείο Γιαννιτσών στις 23/05/2011 ο Προϊστάμενος του τμήματος καθαριότητος Γιαννιτσών για την παράνομη περισσυλογή σκύλου με το όνομα «Μπέτυ» και την εγκατάλειψή του στο όρια των Νομών Πέλλας και Ημαθίας...Με την απόφαση αυτή, γίνεται σαφής και στην πράξη η σχετική νομοθεσία: Όταν γίνεται περισυλλογή αδέσποτου ζώου, πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένο λόγο και επίσης θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να φιλοξενηθεί το ζώο αυτό.

Είναι παράνομη η περισυλλογή αδέσποτου σκύλου με σκοπό την απομάκρυνσή του από την περιοχή που συχνάζει και η εγκατάλειψή του σ’ άλλη περιοχή.
(Πόσο μάλλον, -όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση- όταν το ζώο αυτό, τυγχάνει της φροντίδας ανθρώπων της περιοχής.)

Η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ήταν 3 μήνες φυλάκιση και 500 € πρόστιμο. Για να γίνει όμως εφέσιμη απαιτήθηκε απ τον ίδιο, να μετατραπεί αντίστοιχα, σε 6 μήνες και 1000 €.

Ενάμιση χρόνο μετά την εξαφάνιση της Μπέτυς, οι άνθρωποι που την νοιάζονταν, συνεχίζουν να την ψάχνουν και τη θυμούνται.

Η φιλοζωϊκή Γιαννιτσών αναφέρει ότι είναι η δεύτερη καταδίκη που πετυχαίνει προστατεύοντας τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων ενώ η πρώτη ήταν για δηλητηρίαση ζώων.
Πηγή: adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: