Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ: ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Παρέμβαση έκανε ο Δ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για το "σκανδαλιστικό" όπως λέει αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών να ζητήσουν αναδρομικά που κυμαίνονται από 50 ως 250 χιλιάδες ευρώ και ζητάει από τον πρόεδρο της Βουλής να υποβάλλει επίσημο αίτημα στο Δικαστήριο ώστε να δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος της ντροπής.
Το αίτημα του Δ. Παπαδημούλη βρίσκεται σε ευθεία αντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα και είναι σαφές ότι πρέπει να ικανοποιηθεί πάραυτα.
Η ερώτηση και η επιστολή του κ. Παπαδημούλη προς τον πρόεδρο της Βουλής είναι:Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Τα ονόματα των βουλευτών για τα αναδρομικά
Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώην βουλευτών που προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη διεκδίκηση αναδρομικών αυξήσεων. Η βούληση του όμως προσέκρουε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το oποίο διαθέτει τα στοιχεία όσων συνταξιούχων βουλευτών προσέφυγαν σε αυτό και έχει απαντήσει ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων θα παραβίαζε τη νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Πρόσφατη δήλωση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρη ανατρέπει τα δεδομένα. ‘Όπως προκύπτει από τη δήλωσή του, η άρνηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία, στο παρελθόν, και όχι με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε γνωμοδοτήσει ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων των προσώπων που προσφεύγουν στο δικαστήριο προσκρούει στη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μπορεί να καμφθεί, με επίσημο αίτημα του Κοινοβουλίου και με επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος. Με βάση τα παραπάνω:

Ερωτάται ο κ. ΥπουργόςΣκοπεύει άμεσα η κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ TΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
κ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Η διεκδίκηση αναδρομικών αυξήσεων από βουλευτές με βάση τις αντίστοιχες αυξήσεις που έλαβαν κατά καιρούς οι δικαστικοί, μέσω συνολικά 821 εφέσεων – αγωγών στο Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ένα ζήτημα το όποιο σκανδαλίζει την ελληνική κοινή γνώμη.

Η νόμιμη άσκηση του δικαιώματος αυτών που προσέφυγαν δεν τους απαλλάσσει από την ηθική καταδίκη της ενέργειας τους, η οποία προκαλεί και βαίνει σε ευθεία αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Μετά την γραπτή δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη ότι δεν έχει αντίρρηση στην δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών που προσέφυγαν και κατόπιν της πρόσφατης δήλωσης του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρη ότι η άρνηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των προσώπων που προσφεύγουν στο δικαστήριο και προσκρούει στη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μπορεί να καμφθεί, με επίσημο αίτημα του Κοινοβουλίου και με επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος

ΣΑΣ ΖΗΤΩΝα προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διατυπωθεί επίσημο αίτημα του ελληνικού Κοινοβουλίου προς το Ελεγκτικό Συνέδριο για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των βουλευτών.
Θεωρώ δεδομένη την ομόφωνη γνώμη όλων των πτερύγων της Βουλής και την κοινή βούληση για την εξυπηρέτηση του λαϊκού αιτήματος για διαφάνεια και δικαιοσύνη.
Με τιμή
Δημήτρης Παπαδημούλης
Βουλευτής Β’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: