Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ "ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ" ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Την αντίθεσή του με τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου εναντίον των "Αγανακτισμένων" εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπός δήλωσε: "Ας μη ξεχνάμε ότι συγκεκριμένες ιδεολογίες, στο Πολυτεχνείο, θεωρούσαν ότι αυτό το κίνημα, τότε, ήταν προβοκατόρικο....
Και εδώ, αν και θα κατηγορηθώ εγώ για προβοκάτορας τώρα, γνωρίζουμε ότι η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ, τότε, χαρακτήριζε προβοκάτορες αυτούς οι οποίοι ήταν στο Πολυτεχνείο. Άρα θέλω να πω ότι ακόμη και με ενθουσιασμό χαρακτηριστικό, αυτών των εκδηλώσεων, μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα. Εγώ πιστεύω και φυσικά θεωρώ ότι αυτό που γίνεται, στο βαθμό που είναι αυθόρμητο βέβαια, δείχνει πραγματικά ποιες είναι οι ανάγκες του κόσμου σήμερα".

Ερωτώμενος μάλιστα, αν συμμερίζεται την έκφραση Πάγκαλου περί μόδας των Νέων Τεχνολογιών και κινημάτων χωρίς ιδεολογία απάντησε ξεκάθαρα ότι "Όχι, εγώ πιστεύω ότι έχει ιδεολογία. Ακόμα και η μόδα των Νέων Τεχνολογιών, είναι μια ιδεολογία. Το τι σήμαινε μέχρι τώρα ιδεολογία, με την κλασική έννοια του όρου, την είδαμε. Και είδαμε ανθρώπους οι οποίοι είτε ήταν κάποτε πολύ ιδεολόγοι που κατήντησαν να είναι, ή πίσω από τις δήθεν σκληρές ιδεολογίες, με την κλασική έννοια του όρου, τι κρυβόταν ή τι κρύβεται –υπό την έννοια, δεν εννοώ των μεγάλων συμφερόντων- αλλά ότι κάποιοι τις χρησιμοποιούν τις ιδεολογίες για να έχουν άλλου είδους προβολές, άλλου είδους τοποθέτηση στα πολιτικά πράγματα".

Ωστόσο θέλησε να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του λέγοντας πως "Εκείνο όμως που λέει ο κύριος Πάγκαλο και νομίζω ότι αξίζει να το δούμε, είναι ότι μια συνεχής άρνηση δεν βγάζει πουθενά και κυρίως όταν αυτή η άρνηση δεν εκφράζεται όταν και όπως πρέπει".

Οι δηλώσεις του Γ.Πεταλωτή ακολούθησαν τα επικριτικά σχόλια του Θ.Πάγκαλου για το κίνημα των «Αγανακτισμένων». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», δήλωσε ότι πως η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα «like» και τα «unlike» του Facebook.

Ο κ. Πάγκαλος έφερε ως παράδειγμα την Αίγυπτο, όπου το κίνημα που ξεκίνησε από το Διαδίκτυο πέτυχε μεν την πτώση του Μουμπάρακ, όμως στη χώρα ήλθε μια στρατιωτική δικτατορία. «Πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στα πανό δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια 'όχι' δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

news247.gr tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: