Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΟΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ



Στη Θεσσαλονίκη (δες ΕΔΩ φωτογραφίες) χτες βρέθηκαν τα ΧΡΟΝΙΚΑ και είδαμε από κοντά τους "Αγανακτισμένους", κάτω από τον Λευκό Πύργο, ανάμεσα σε Καντίνες και σουβλάκια, με μπύρες και πασατέμπο να επιχειρούν κατ΄ αρχάς να συνενοηθούν, να αντιληφθούν γιατί είναι εκεί, τις τους ενώνει και αν αντέξουν στις καθημερινές παρουσίες να διαπιστώσουν κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να αφήσουν το... "πανηγύρι" και να κάνουν και κανέναν περίπατο (λέγεται και διαδήλωση) στη Θεσσαλονίκη.
Πάντως, παρατηρήσαμε μια διάθεση και έναν παλμό που ήταν ίδιος με αυτή της κερκίδας της Τούμπας ή του Χαριλάου και όταν κάποιος πιτσιρικάς φώναξε σύνθημα για την παιδεία και ότι πρέπει να πουληθεί ένας πύραυλος για να ενισχυθεί, τότε, οι πολλοί σώπασαν.
Ενδεικτικό ή όχι θα δείξει. Πάντως, προσωπικά εκτιμώ ότι από το να κάθονται στον καναπέ οι πολίτες ας βγουν στην πλατεία. Κέρδος είναι κι αυτό και διαφωνώ με προσεγγίσεις που αφ΄υψηλού λένε ότι είναι μια κινητοποίηση πολιτών άβουλων και απόντων από τους "αγώνες". Λες και οι πολίτες γεννιούνται με χρίσμα αγωνιστή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: