Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Ναι» σε συναίνεση μόνο όμως για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Σε δηλώσεις του μετά...το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο δικό του σχέδιο μέρος των προτάσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς μείωση των φορολογικών συντελεστών.

«Το μόνο που αξίζει να συζητήσουμε είναι πώς θα επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους του Μνημονίου», τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση.
«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα της δημοκρατίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όχι Σαμαρά
«Δεν δίνω συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου, την οποία θεωρώ λανθασμένη» υποστήριξε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε: »Δεν φαίνεται να συμφωνούμε. Αυτό σημαίνει oτι πάμε σε εκλογές;». Και ο κ. Παπανδρέου φέρεται να απάντησε: »‘Οχι! Σε καμία περίπτωση! Προχωράω μόνος μου και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του!»

Στο επιτελείο του αρχηγού της ΝΔ θεωρούν ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, «ήταν μία επικοινωνιακή κίνηση του πρωθυπουργού, προκειμένου να δραματοποιήσει την κατάσταση».

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Α. Σαμαρά που ήταν μαζί του στο προεδρικό Μέγαρο ο Γ. Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το πολιτικό αδιέξοδο και προκειμένου να δικαιολογήσει το μνημόνιο 2 και τα νέα σκληρά μέτρα, θέλει να εμφανίσει εαυτόν ως τον πολιτικό που εξάντλησε όλα τα περιθώρια για συναίνεση των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανέπτυξε τις θέσεις του για την οικονομία, που είχε παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» και επέμεινε στην ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ απέρριψε την πρόταση- πυροτέχνημα του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για οικουμενική κυβέρνηση, με το επιπλέον επιχείρημα ότι είναι αντισυνταγματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: