Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΘΑ ΜΑΣ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ 65 δις ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΣΩΣΟΥΝ" ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝΕ

Φήμες για νέα βοήθεια 65 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Ευρωπαϊκές πηγές επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Διαψεύδουν ως "αβάσιμες" τις φήμες αναφορικά με έκτακτο Eurogroup στις 6 Ιουνίου για την Ελλάδα...
Σε μια προσπάθεια να εκταμιευτούν δόσεις ζωτικής σημασίας τον Ιούνιο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία, η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να επεξεργάζεται νέο πακέτο διάσωσης ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.

Η είδηση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα μεταδίδεται από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές.

Επισημαίνει ακόμα πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαίτησε μείωση των φόρων ως προϋπόθεση για την επίτευξη πολιτικής συναίνεσης με την κυβέρνηση, τη στιγμή που οι Βρυξέλλες αναφέρουν ότι για να διασφαλιστεί περαιτέρω βοήθεια είναι αναγκαία περαιτέρω μέτρα λιτότητας.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, διέψευσε τις "αβάσιμες", όπως τις χαρακτήρισε, φήμες ότι ενδέχεται να γίνει έκτακτο Eurogroup στις 6 Ιουνίου για την Ελλάδα.

Η προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι για τις 20 Ιουνίου και στο τέλος της ίδιας εβδομάδας, στις 23-24 Ιουνίου, θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο επείγουσες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Οι κινήσεις για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας το 2012 και το 2013 επιταχύνθηκαν μετά την προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι μπορεί να μπλοκάρει την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ στις 29 Ιουνίου.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως φέρονται να ανέφεραν, ένα νέο πακέτο στήριξης ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα μίγμα εγγυημένων δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ, πρόσθετα μέτρα στο σκέλος των εσόδων καθώς και μία "πρωτοφανή" έξωθεν εποπτεία της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: