Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ME ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Χημική... απάντηση έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στους εργαζομένους των νοσοκομείων της Κρήτης, αλλά και στους φοιτητές της Ιατρικής που επίμονα ζητούσαν να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας, με αφορμή την παρουσία του στο Ηράκλειο,...

προκειμένου να ανακοινώσει τις αλλαγές στον χώρο της δημόσιας υγείας στο νησί.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ζώσει στην κυριολεξία το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με τον υπουργό, όχι μόνο απώθησαν το συγκεντρωμένο πλήθος αλλά δεν δίστασαν να κάνουν και χρήση χημικών, εναντίον των διαδηλωτών που ειρηνικά ζητούσαν να δουν τον πολιτικό τους προϊστάμενο.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές, όπως είναι φυσικό, υποχώρησαν, παρέμειναν όμως στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση και προσωπικά κατά του υπουργού. Την ίδια ώρα μέσα στο ξενοδοχείο, ο Ανδρέας Λοβέρδος έβλεπε επιλεκτικά τους τοπικούς φορείς, των οποίων τα ονόματα βρίσκονταν σε ειδικές λίστες και στα χέρια των επικεφαλής της Αστυνομίας, βάσει των οποίων επιτρεπόταν η είσοδος.

Φέις κοντρόλ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, δήμαρχοι, στελέχη των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και άλλοι φορείς περίμεναν καρτερικά στην ουρά, σε ένα ιδιότυπο «φέις κοντρόλ», προκειμένου να τους επιτραπεί να συμμετάσχουν στη σύσκεψη...

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί μέσα και γύρω από το ξενοδοχείο της τουριστικής περιοχής της Αμμουδάρας ήταν δρακόντεια, με τους αποσβολωμένους τουρίστες να ρωτούν αν επισκέπτεται την Κρήτη ο... πλανητάρχης.

Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, στελέχη όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και άνδρες της ασφάλειας με πολιτική περιβολή είχαν μετατρέψει τον χώρο σε απόρθητο φρούριο, ενώ αστυνομικοί φύλαγαν ακόμα και την... άμμο, στην παραλία του ξενοδοχείου, πλάι στους τουρίστες που απολάμβαναν το μπάνιο τους, κάτω από τον κρητικό ήλιο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υπουργός δεσμεύτηκε πως κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης δεν θα μετατραπεί σε κέντρο υγείας. Εδωσε αυστηρό χρονοδιάγραμμα στα στελέχη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 5 Ιουνίου, ώστε έπειτα από επεξεργασία και διαβούλευση να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να ανακοινωθούν στις 16 Ιουλίου.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με αντιπροσωπεία γιατρών του φαρμακευτικού συλλόγου και τον πρόεδρο του ΟΦΗ Νίκο Μαχλά.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ στην enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: