Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Μετά την Μαγνησία διευρύνεται και στην Πιερία το "Δίκτυο Ανταλλαγών",ένας αλληλέγγυος τρόπος ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ των πολιτών.Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Ξεκινάμε την λειτουργία του Δικτύου Ανταλλαγών ν. Πιερίας. Την Παρασκευή 3 Ιουνίου από τις 6 μέχρι τις 9 θα βρισκόμαστε στον πεζόδρομο δίπλα στην Πλατεία Ελευθερίας. Θα είμαστε σε....
σύνδεση με το πρόγραμμα του δικτύου και όποιος θέλει θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί ή να γίνει μέλος του .

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας για το Δίκτυο Ανταλλαγών. Πλήθος επαγγελμάτων μεταξύ άλλων γιατροί , δικηγόρος, καθηγητές, λογιστής, καλλιεργητές αλλά και εμπορικά καταστήματα θα μπουν στη λίστα των συμμετεχόντων. Μεγάλη ήταν η προσέλευση αλλά και το ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το “Στέκι Πολιτών” με θέμα το “Ανταλλακτικό Εμπόριο” με ομιλητή τον Χρήστο Παπαϊωάννου μέλος του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας.

Με το Δίκτυο Ανταλλαγών δίνεται η δυνατότητα σε πολλές οικογένειες να συνεχίζουν μέσα από τις ανταλλαγές να απολαμβάνουν υπηρεσίες και προϊόντα κάτι που θα ήταν απαγορευτικό με την σημερινή οικονομική κατάστασή που επικρατεί.Θα γίνουμε ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης, χέρι με χέρι θα υποστηρίξουμε την τοπική οικονομία μας, θα συνεχίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Μέσα από Δίκτυα Ανταλλαγών δίνεται η δυνατότητα και σε άτομα με κάποια αναπηρία, σε συνταξιούχους αλλά και σε άλλα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν να ανταλλάσσουν και να νοιώθουν ότι προσφέρουν. Έτσι δημιουργείται μια υγιείς κοινωνία που όλοι προσφέρουν αυτά που τους περισσεύουν και απολαμβάνουν αυτά που χρειάζονται.

Ισότητα – Αλληλεγγύη – Ενότητα

* Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην ενημέρωση του κόσμου και έχει να προτείνει τις ιδέες του για όλη αυτή την κίνηση θα μας ήταν πολύτιμη βοήθεια. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 6997084901

Πηγή: http://motherearth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: