Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, πραγματοποίησε σήμερα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ)....
Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το ΠΑΜΕ, αναφέρει ότι τα νέα μέτρα "φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, και φέρνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα".

Η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρευρέθη στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, δήλωσε: "Δεν φτάνει να καταδικάζουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες του πλούτου της χώρας, που τον παράγουν οι εργαζόμενοι. Ξεκινάμε από το πεδίο της οικονομίας και πρέπει να ολοκληρώσουμε τον αγώνα με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων".

Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Βενιζέλου, μίλησε το μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Γιάννης Νοτάκης.

Ακολούθησε πορεία και, μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Σαλαμίνος, οι διαδηλωτές μπήκαν στο χώρο του λιμανιού Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της διοίκησης του ΟΛΘ φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού και αποχώρησαν.

Στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος μέλη των τοπικών γραμματειών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και του Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

"Η κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά το μνημόνιο μέσα σε κλίμα ουσιαστικής συναίνεσης με τα άλλα 'πρόθυμα' κόμματα της πλουτοκρατίας και του Ευρωνεωσιακού μονοδρόμου ανακοίνωσε νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Οι εργαζόμενοι, ο λαός θα πληρώσουν πανάκριβα τους δανειστές και το κεφάλαιο", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Νέο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: