Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ Σ.Ε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΣΤΗΜΕΝΗ ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ, ΦΕΣΑΔΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ


Του Λ. Παπαχρυσοστομίδη

Με τις καλύτερες προθέσεις πήγαμε μέλη της "Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας" στη σύναξη των "Αγανακτισμένων πολιτών" στη Βέροια. Μόνο με μια πικέτα, ανυπόγραφη, μεταφέροντας το σύνθημα των Ισπανών "αγανακτισμένων", "χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς φόβο".
Εκεί πέσαμε σε μια "επιτροπή" που άγνωστο πως...απαρτίστηκε, τι δικαιοδοσίες και λειτουργίες είχε. Σίγουρα όμως όχι αμεσοδημοκρατικά!
Περιμέναμε να είναι μια μάζωξη που, ελεύθερα και χωρίς κομματικές ταμπέλες, θα προτρέπονταν κάθε πολίτης να βγάλει το ντέρτι του: ο άνεργος, ο φτωχός, αυτός που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι και το ρεύμα, αυτός που στριμώχνεται στα συσσίτια, ο νεολαίος που τον αφήνουν χωρίς δικαίωμα τη μόρφωση, στη δημιουργικότητα και στη δημιουργία οικογένειας, ο φοιτητής που κλείνει η σχολή του, ο ασθενής που δεν μπορεί να πληρώσει τη γιατρειά του, η μάνα που αναγκάζεται να εκπορνευτεί (ναι, υπάρχουν κι αυτές οι ηρωίδες!) για να ταΐσει τα παιδιά της, να βγει ο συνταξιούχος που δεν ξέρει αν πρέπει να ζητήσει βοήθεια από τα παιδιά του ή να τα βοηθήσει, να βγει ο λαός, ο πολίτης και να μιλήσει!
Αντ΄ αυτού συναντήσαμε μια στημένη μασκαράτα προεκλογικής υφής και "εθνικοσοσιαλιστικού" λόγου του "ΣΠΙΘΑ", αντιδημοκρατική, εθνικιστική, φεσαδόρικη και ρατσιστική.
Δεν ξέρω αν με την παρουσία και παρέμβασή μας τους χαλάσαμε τη σούπα, όπως μας κατήγγειλαν, αλλά αρνούμαστε να σεβαστούμε άλλους όταν αυτοί ασεβούν, αρνούμαστε να βάλουμε την παλλαϊκή αγανάκτηση στην υπηρεσία αυτών που υστερόβουλα πάνε να την εκμεταλλευτούν για δικά τους προσωπικά και κομματικά συμφέροντα, αρνούμαστε να υπηρετήσουμε ανθρώπους που, ενώ για χρόνια ήταν μέσα και στην υπηρεσία του κατεστημένου, ξαφνικά το παίζουν όσιοι παρθενογέννησης. Οι αγώνες συνεχίζονται με τα κόμματα, χωρίς τα κόμματα και κόντρα στα κόμματα. Και κόμματα, κινήσεις, προσωπικότητες και πολίτες κρίνονται κάθε φορά για το τι κάνουν την συγκεκριμένη στιγμή.
Έτσι κρίνονται και όσοι πήγαν να μας φεσώσουν στη Βέροια και αγάνακτησαν που δεν το κατάφεραν, ξεμπροστιάζοντας το ποιόν τους. (Ακόμα και την ...εθνικότητά μας θέλαν να ανακρίνουν οι γελοίοι!).
Ο αγώνας συνεχίζεται από τους εργαζόμενους, από όσους υποφέρουν και πονούν αυτόν τον τόπο, από Έλληνες και μετανάστες, αλληλέγγυους ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό, τον εθνικισμό και τον φασισμό.

Λάζαρος Παπαχρυσοστομίδης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαχρυσοστομίδη

Ασχοληθείτε με το Φόρουμ της Νάουσας και το Σύλλογο Αλβανών που εσείς ιδρύσατε και αφήστε τα προβλήματα των Ελλήνων να τα λύσουν οι Έλληνες.

Άγγελος Ιακωβίδης είπε...

Το ποιός είναι ο κύριος Παπαχρυσοστομίδης δεν το ξέραμε αλλά ευτυχώς το αντιληφθήκαμε στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων της Βέροιας. Εγώ προσωπικά σαν Άγγελος Ιακωβίδης και σαν μέλος της Ομάδας οργάνωσης αυτής της εκδήλωσης του έδωσα το μικρόφωνο και όλοι χειροκροτήσαμε τα όσα είπε στα πλαίσια της πολυφωνίας. Διαπιστώσαμε όμως το ποιόν του εν λόγω "κυρίου" στην πορεία όταν αποδείχθηκε ότι σκοπός της παρουσίας του στη συγκέντρωση ήταν να δημιουργήσει ζήτημα ώστε να διαλύσει τους αγανακτισμένους. Οι αγανακτισμένοι όχι μόνο στη Βέροια αλλά στην Ελλάδα έχουν στις συγκεντώσεις τους ελεύθερους πολίτες από όλους τους χώρους οι οποίοι κατεβαίνουν όχι για να διαδηλώσουν το που ανήκουν αλλά τον προβληματισμό τους, τον φόβο τους, την ανυσηχία και την αγανάκτηση τους. Τις ταμπέλες τις φορά ο εν λόγω κύριος και καλούμε κάθε έναν να έρθει για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές συναντώντας στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια καθημερινά ανθρώπους που ανεξάρτητα από κόμματα επικοινωνούμε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΩΝΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΗΝΙΕΣ κε ΙΑΚΩΒΙΔΗ.

Άγγελος Ιακωβίδης είπε...

Σε μία άμεση δημοκρατία έχουν όλοι χώρο κύριε "ανώνυμε". Αλλά τα φασιστοειδή δυστηχώς είσαστε εσείς. Επειδή στη συγκέντρωση της Βέροιας συνυπάρχουν αν και διαφωνουν αυτοί που εσείς αποκαλείτε φασιστοειδή με τα παιδιά από το Αυτόνομο στέκι "Μπαρούτι" και του αυτόνομου χώρου γενικότερα. Και αυτό επειδή μπορεί να μην μιλάνε καν μεταξύ τους αλλά έχουν κοινούς στόχους αλλά και έχουν ασπαστεί αυτό που είχε πει ο Μολιέρος στην Αναγέννηση "δεν συμφωνώ ούτε με μία λέξη από όσα λες αλλά θα υπερασπιστώ και με το τίμημα της ζωής μου να λές ελεύθερα όσα πρεσβεύεις". Εσείς κύριοι κρύβεστε πίσω από πλαστά "δημοκρατικά" προσωπεία και μας κάνετε τους προοδευτικούς ενώ δεν είσαστε τίποτα από πιόνια του συστήματος που δεν θέλετε να χάσετε τη βολή σας. Θα ήταν καλό λοιπον πριν ξαναγράψετε οποιαδήποτε ασυναρτησία να είσαστε περισσότερο διαβασμένοι και ενημερωμένοι γιατί εκτίθεστε και μάλιστα ανεπανόρθωτα. Την καλησπέρα μου και είμαι πάντα στη διάθεση σας για όποια διευκρίνηση!!!!

Ανώνυμος είπε...

Την ύπαρξη της "επιτροπής" την οποία αναφέρει ο κ. Χρισοστομίδης, τη διαπίστωσα και η ίδια, όπως και πολλοί άλλοι που δώσαμε το παρόν μας στην πλατεία για πολλές μέρες, αλλά όχι πια. Η επιτροπή αυτοαποκαλείται συντονιστική, χωρίς αυτό να έχει προκύψει από καμιά συνέλευση των πολιτών της πλατείας. Διεκδικεί τον τίτλο της επειδή έστησε μια τέντα, ανάρτησε πανό, έφτιαξε παγκάκια και προσέφερε εθελοντική εργασία παίρνοντας η ίδια πρωτοβουλία μέσα από συνοπτικές διαδικασίες που μόνο η ίδια η επιτροπή γνωρίζει.
Είναι αυτοί που δίνουν συνεντεύξεις στις τοπικές εφημερίδες, αυτοπροβάλλονται με οποιοδήποτε τρόπο, ανεβάζουν ή κατεβάζουν πανό της αρεσκείας τους, διαβάζουν ψηφίσματα των αγανακτισμένων της Βέροιας, που οι ίδιοι έχουν συντάξει.
Αξιότιμε κ. 'Αγγελε μην είστε τόσο σίγουρος για τους λόγους που η πλατεία της Βέροιας δεν γεμίζει. Δεν είναι μόνο που οι Βεροιώτες έχουν ακόμα τη δυνατότητα να πίνουν το φραπέ τους, αλλά και γιατί βλέπουν εσένα και την παρέα σου να συμπεριφέρεστε σαν η πλατεία να είναι το μαγαζάκι σας κι όλοι εμείς τα πιόνια στο παιχνίδι που έχετε στήσει.

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγνώμη από τον κ. Λάζαρο Παπαχρυσοστομίδη γιατί στο παραπάνω σχόλιό μου έκανα λάθος στην προσφώνηση του ονόματος του. Συμφωνώ απόλυτα με όσα σχολιάζει. Ήμουν στην πλατεία το απόγευμα το οποίο αναφέρει. Χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα τη συγκεκριμένη πικέτα, γιατί γνώριζα το σύνθημα από την πλατεία της Μαδρίτης και μου είχε αρέσει πολύ. Και ενώ όλοι αναρωτιόμασταν για το ποιοι έφεραν το ωραίο αυτό μήνυμα από τη Μαδρίτη, μέσα σε λίγα λεπτά οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν πια στην πλατεία. Δεν ξέρω τι έγινε, κανείς δε μας ενημέρωσε, αλλά και ούτε θυμάμαι να πήρε το λόγο ο κ. Παπαχρυσοστομίδης εκείνο το απόγευμα.