Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οι καθαριστές/στριες σχολικών μονάδων κατά το διάστημα που δεν λειτουργούν τα σχολεία (π.χ. καλοκαίρι) θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον καθαρισμό των υπηρεσιών του Δήμου που ανήκουν οργανικά, καθώς και των νομικών του προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Τα παραπάνω ορίζει εγκύκλιος του υπ. Εσωτερικών και ο Ραγκούσης βρήκε τρόπο να χτυπήσει την κακιά συνήθεια των εργαζομένων αυτών να κάθονται τρεις μήνες το χρόνο. Καιρός τώρα είναι να διατάξουν τους δασκάλους και τους καθηγητές να πιάνουν δουλειά σε υπηρεσίες του δημοσίου που έχουν ανάγκες τις μέρες που έχουν άδεια, όπως το Πάσχα, το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα.
Παραλογισμός; Ίσως. Δείτε την εγκύκλιο του υπουργείου...
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ
ΕΞ-ΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ
ΠΡΟΣ: Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας


Αθήνα, 23 Μαΐου 2011
Αριθ. Πρωτ. : οικ. 24840
Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 27
Τ.Κ. : 10183 Αθήνα
Πληροφορίες : Δ. Ζωγοπούλου
ΤΗΛ. : 213-1364375
FAX : 213-1364383 / 389

ΘΕΜΑ: Άδειες και καθήκοντα καθαριστών/στριών σχολικών μονάδων
Όπως γνωρίζετε, με τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν.3870/2010, το προσωπικό που κατατάχθηκε με τις διατάξεις του ν.3320/2005 σε οργανικές θέσεις καθαριστριών και καθαριστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και απασχολούνταν στον καθαρισμό σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεταφέρθηκε από 1.1.2011 με την ίδια σχέση εργασίας σε προσωποπαγείς θέσεις στους αντίστοιχους Δήμους.
Με τις διατάξεις του άρθρου 49 παρ. 11 α) του ν.3943/2011, προβλέπεται ότι «το ανωτέρω προσωπικό κατά το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούν οι σχολικές μονάδες, απασχολείται για τον καθαρισμό υπηρεσιών του οικείου Δήμου, καθώς και Ν.Π.Δ.Δ. αυτού».
Επομένως, μετά την ισχύ της ανωτέρω διάταξης, δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 55 του ν.3584/2007 και ως εκ τούτου οι καθαριστές/στριες σχολικών μονάδων κατά το διάστημα που δεν λειτουργούν τα σχολεία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον καθαρισμό των υπηρεσιών του Δήμου που ανήκουν οργανικά, καθώς και των νομικών του προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Σημειώνεται ότι το προσωπικό αυτό δικαιούται κανονικής άδειας που λαμβάνουν και οι λοιποί υπάλληλοι του Δήμου, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.3584/2007 (ΚΚΔΚΥ).
Παρακαλείσθε όπως κοινοποιήσετε το παρόν στους φορείς της χωρικής σας αρμοδιότητας.


ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:
1. Γραφείο Υφυπουργού
2. Γραφείο Γενικού Γραμματέα
3. Γραφείο Γεν. Δ/ντή Τοπ. Αυτοδιοίκησης
4. Δ/νσή μας
5. Δ/νση Μηχανοργάνωσης
(με την παράκληση να αναρτήσει την παρούσα στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου).

Το παρόν μπορείτε να την αναζητήσετε και στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου www . ypes . gr
στη διαδρομή: Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Αυτοδιοίκηση/ Εγκύκλιοι-Αποφάσεις-Συχνές Ερωτήσεις
ΟΤΑ α΄ βαθμού /Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων».

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παραλογισμός?Δεν νομίζω.δικαιοσύνη μάλλον.

Ανώνυμος είπε...

και οι εκπαιδευτικοί να απασχοληθούν σε άλλες υπηρεσίες της Νομαρχίας ή του Δήμου και κανονικά την άδειά τους 30 ημέρες το έτος οχι 30+.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΓΑΙ ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΕΥΡΩ?? ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Κ ΣΤΟ ΔΗΜΟ?? ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΡΕΙΣ..ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΑΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ!!!!!!!!!!