Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τον επανέλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από το 1974 έως και το 2010 όσων διετέλεσαν ή διατελούν πρωθυπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κυβερνήσεων ζητεί με πρόταση νόμου που κατέθεσε η Νέα Δημορατία.
Η πρόταση της...αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων καθώς και των ανήλικων παιδιών τους.

Τον έλεγχο των πόθεν έσχες από το 1974 μέχρι σήμερα, είχε ζητήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, για να εξεταστεί ο ενδεχόμενος αδικαιολόγητος πλουτισμός πρώην, αλλά και εν ενεργεία πολιτικών προσώπων.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει συγκεκριμένα για τον επανέλεγχο των δηλώσεων πενταμελή ανεξάρτητη Ειδική Επιτροπή, που θα αποτελείται αποκλειστικά από ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Προτείνει επίσης εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει αδικαιολόγητη απόκτηση ή επαύξηση περιουσιακού στοιχείου, να γίνεται έως και δήμευση αυτών.

Καλεί τέλος την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου, ώστε το ίδιο το πολιτικό σύστημα να αναδείξει και να αποβάλει, όπως επισημαίνεται, όλους εκείνους που, πιθανώς, χρησιμοποίησαν δημόσια αξιώματα για να πλουτίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: