Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6μμ

Εκρηκτική ανάπτυξη έχει τις τελευταίες ώρες σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης το κάλεσμα με τίτλο "αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο". Εμπνευσμένοι από το κίνημα της "Αληθινής Δημοκρατίας" στην Ισπανία, οι οργανωτές της συγκέντρωσης καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο, την Τετάρτη 25 Μάη από τις 6 το απόγευμα......
Ωστόσο, σε απόκλιση σε σχέση με το πλούτο των ιδεών που ανθίζουν στις ισπανικές πλατείες, το συγκεκριμένο κάλεσμα επιλέγει ένα επιδεικτικά αντι-πολιτικό λόγο, καλώντας τους πολίτες, όπως αναφέρει, να διαδηλώσουν "ειρηνικά την αγανάκτησή τους κατά της κρίσης, αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες." Προσέγγιση η οποία έχει να κάνει σίγουρα και με την καταγωγή των εμπνευστών του καλέσματος, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι επαγγελματίες από το χώρο του θεάματος και των ΜΜΕ.

Αντίστοιχα καλέσματα για την πλατεία Συντάγματος ένωσαν εξαιρετικά ετερόκλητες δυνάμεις, που έφταναν ως τα όρια του λεγόμενου "πατριωτικού χώρου". Αυτή τη φορά όμως, η πλειοψηφία όσων έχουν αποδεχτεί την πρόταση φαίνεται να κινούνται σε διαφορετικό, ευκρινώς πιο διεθνιστικό, κλίμα και αναφέρονται κυρίως στην ισπανική εξέγερση.

Σε κάθε περίπτωση, το κάλεσμα φαίνεται ότι βρίσκει μεγάλη αποδοχή, λίγες μάλιστα ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης. Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, οι χρήστες του facebook που αποδέχτηκαν το κάλεσμα αυξήθηκαν από δύο σε τρεις χιλιάδες, ενώ η πορεία προδιαγράφεται αλματώδη. Μένει να δούμε αν αυτό θα ανταποκρίνεται και σε πραγματική συμμετοχή στη συγκέντρωση.


alterthess.gr

Το ίδιο μεγάλης ανταπόκρισης τυγχάνει το κάλεσμα για αύριο και στην Αθήνα την ίδια ώρα.Συγκεντρωσεις "αγανακτισμένων" θα γίνουν και σε Γιάννενα, Πάτρα,Λευκάδα και άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: