Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Κ.Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη κινημάτων της Κεντροδυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη στη Νάουσα. Με οικοδεσπότη την «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» προσήλθαν ακτιβιστές από το νομό Κοζάνης, από Βέροια, Επισκοπή, Σκύδρα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αραβυσσό, Κρύα Βρύση και συζήτησαν την ώς τώρα πορεία τους και την παραπέρα συνεργασιά τους.
Μετά...την εισαγωγή από τον Ασημακόπουλο Γιώργο της «Πρωτοβουλίας», ο Γεροντίδης Μάκης από τα Γιαννιτσά αναφέρθηκε στις θεματικές παρεμβάσεις τους όπως είναι το περιβάλλον, διεκδίκηση στρατοπέδου, σιδηρόδρομος, αντιρατσισμός.
Ο Στέφανος Θράσος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, αναφέρθηκε στον αγώνα για την υγεία και την αλληλεγγύη στους άνεργους και φτωχούς.
Ο Γιάννης Γιάγκος από την Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κρύας Βρύσης, μίλησε για τα θλιβερά περιστατικά ρατσισμού στην πόλη του, που οδήγησαν στη δημιουργία της συλλογικότητάς τους και τις δράσεις τους.
Οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Γυναικών Έδεσσας» είπαν πως ξεκίνησαν σαν παρέα γυναικών, από την αγωνία για τα παιδία τους και στην πορεία, μέσα από η δράση τους, πέτυχαν την πλατειά αποδοχή και συμμετοχή των συμπολιτών τους σε μια συντηρητική περιοχή. Επίσης αναφέρθηκαν στο θέμα της υπεράσπισης της δημοκρατίας, καθώς ήδη στο Κιλκίς γίνονται ασκήσεις καταστολής του λαικού κινήματος.
Από το Κοινωνικό Στέκι «Μπαρούτι» της Βέροιας, αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης τους για τους 300 μεταναστες-απεργούς πείνας και την Κερατέα.
Ο Γκούμας Βασίλης της Επιτροπής Αγώνα «Διόδια Stop», επισήμανε ότι το κίνημα κατά των διοδίων πρέπει να απλωθεί, να περιλάβει και άλλους χώρους και να εξελιχθεί σε κίνημα «δεν πληρώνω».
Οι συμμετέχοντες αγρότες από την Αραβυσσό μίλησαν για τους αγροτικούς αγώνες που ξεκινούν και τα πρωτοφανή κατασταλτικά μέτρα από μεριάς κράτους.
Επιμέρους παρεμβάσεις έκαναν πολίτες της Νάουσας ενώ ο εισηγητής, κλείνοντας, ανέφερε ότι στις 25 Μαρτίου διαμορφώνεται και καινούρια Ευρώπη, με συνταγματοποίηση των επιθυμιών του Ευρωπαικού Κεφαλαίου. Πράγμα στο οποίο πρέπει να αντισταθούμε όλοι με επίκεντρο την απεργία της 23 Φλεβάρη και κύριο στόχο την υγεία και τα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: