Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΚΝΕ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

Την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που θέλει να μετατρέψει τους μαθητές σε «σεκιουριτάδες» μέσα στα σχολεία, οι μαθητές πρέπει να την κάνουν σερπαντίνες και κομφετί” το ΚΣ της ΚΝΕ και σημειώνει τα εξής:«Το Υπουργείο με την εγκύκλιό του για διασφάλιση «συνθηκών γενικότερης λειτουργικότητας και ευνομίας μέσα στη σχολική κοινότητα» εννοεί τη πειθάρχηση στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχοποιεί τις μορφές πάλης του οργανωμένου μαθητικού κινήματος. Το «καλό σχολικό κλίμα διαλόγου και εμπιστοσύνης» που αναφέρει η εγκύκλιος, το συναντούν οι μαθητές κάθε φορά που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, που αγωνίζονται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι το κλίμα της τρομοκρατίας, της συκοφάντισης, των αυταρχικών μέτρων της αποβολής, της συνεργασίας των διευθυντών με την αστυνομία, των μαθητοδικείων.
Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να συσπειρωθούν γύρω από τα αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, ενάντια στη βία που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους ίδιους, στο δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά αύριο, συνολικότερα στη ζωή τους. Στη βία που ασκεί στους γονείς τους με την ολοένα και μεγαλύτερη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα.
Το Υπουργείο επιδιώκει τα μαθητικά συμβούλια να γίνουν μηχανισμοί κατάδοσης και υποταγής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να τα μετατρέψουν σε όργανα διεκδίκησης και αγώνα. Κανείς προοδευτικός εκπαιδευτικός, κανένας γονιός δεν πρέπει να το δεχτεί.
Να πάρουν άμεσα απάντηση. Να μη λείψει κανείς από τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές οργανωμένα να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: