Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΥΣ "ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ" ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Για "πρόθυμους" εκπαιδευτικούς που είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με το Υπουργείο για τις συγχωνεύσεις κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ημαθίας που λέει τα εξής:

Το υπουργείο Παιδείας για να καταργήσει και να συγχωνεύσει σχολικές μονάδες, προσπαθεί να πείσει για τον «παιδαγωγικό» χαρακτήρα των ρυθμίσεων αυτών.
Μεταφέρει όμως την αρμοδιότητα των προτάσεων στην περιφέρεια, για να φορτώσει στους ελεγχόμενους περιφερειακούς διευθυντές το επαχθές έργο της κατάργησης και συγχώνευσης των σχολείων.
Στις αποφάσεις αυτές, που γυρνάνε την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, συμμετέχουν και «πρόθυμοι» διοικούντες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν διστάζουν να φωτογραφήσουν σχολικές μονάδες για κλείσιμο.
Ο προϊστάμενος του 2ου γραφείου Δ.Ε Νάουσας σε έκθεσή του στις 31/1/2011, προτείνει την κατάργηση των Γυμνασίων Μαρίνας και Επισκοπής και τη συγχώνευσή τους με τα Γυμνάσια Κοπανού και Ειρηνούπολης αντίστοιχα .
Στην πρότασή του ο διορισμένος προσωρινά υπηρεσιακός παράγοντας, αγνοώντας τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάουσας, τις αντιδράσεις και τις θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, με ευκολία καταργεί σχολεία στοιβάζοντας τους μαθητές σε άλλα, για να υπηρετήσει την πολιτική του φθηνού σχολείου.
Εμείς το λέμε καθαρά!!!
Όποιος συναινέσει με εισήγησή του στην επιχειρούμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης θα έχει διαλέξει όχθη. Και αυτή δεν είναι με το εκπαιδευτικό κίνημα.
Θα είναι συνυπεύθυνος για την κατάργηση σχολείων, για τη μαθητική διαρροή, για τους εκπαιδευτικούς που θα χάσουν την οργανική τους θέση.
Ο προϊστάμενος του γραφείου Νάουσας δημοσιοποίησε την πρότασή του.
Ας μην κρύβονται άλλο οι υπόλοιποι…….
Να επιλέξουν εκπαιδευτικοί – παιδαγωγοί ή διοικητικοί – κυβερνητικοί παράγοντες!!
Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: