Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Ημαθίας, παραχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας και ο πρόεδρος του Πρόδρομος Ισαακίδης, για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας, στην οποια συμμετείχε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας με το πρόεδρο του Κίμωνα Παράσχου.
Τα κυριότερα αιτήματα των γιατρών της Ημαθίας όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο για την υγεία είναι τα εξής.
Ζητάνε:Την άμεση απόσυρση του επαίσχυντου νομοσχεδίου και την άμεση έναρξη διαλόγου με τους καθ' ύλην αρμοδίους φορείς (ΠΙΣ- ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Σύλλογοι Συνταξιούχων κ.λ.π)

Την στήριξη στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των κλάδων των ιατρών και την καταδίκη του απεργοσπαστικού μηχανισμού που έστησαν τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών ασφαλίσεων και καλούν τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ να παίξουν το ρόλο του απεργοσπάστη.

Εφόσον δεν προσδιοριστεί το Νομικό Πλαίσιο που θα διέπει την λειτουργία του όποιου προσωρινού συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το οποίο θέλουν να εφαρμόσουν, οι ιατροί της Ημαθίας συμπεραίνουν ότι:

α) Οποιοσδήποτε ασθενής μπορεί να προσέρχεται όπως γίνονταν μέχρι σήμερα στα ιδιωτικά ιατρεία και να εξυπηρετηθεί καταβάλλοντας την αμοιβή που ορίζει ο κάθε ιατρός.

β) Ειδικότερα για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ , για τους οποίους τόση φασαρία γίνεται τις τελευταίες ήμερες, ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει κανενός είδος σχέση, είτε εργασιακή είτε άλλου είδους των συμβεβλημένων ιατρών ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ με το ΙΚΑ.

Ως εκ τούτου οι ασθενείς που θελήσουν να προσέλθουν στα ιατρεία των ως άνω Ιατρών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα καταβάλλουν εξ ολοκλήρου την επίσκεψη και αφού προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ, θα μπορούν με δαπάνη να εισπράξουν τα χρήματά τους.

γ) Όσον αφορά την συνταγογράφηση οι Ιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεν νομιμοποιούνται να συνυπογραφούν σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, οι Ιατροί μπορούν να εκδίδουν απλές συνταγές από το προσωπικό τους συνταγολόγιο, στο οποίο υποχρεούνται να αναγράφουν ημερομηνία, ονοματεπώνυμο ασθενούς, πάθηση, τα εμβαλάγια σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, υπογραφή και σφραγίδα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις από οπουδήποτε και αν προέρχονται, στερούνται νομικού ερείσματος και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εφαρμοστούν.
πηγή:www.naousanews.gr

1 σχόλιο:

ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗΣ είπε...

AYTO HTAN TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ:

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4d2f1f41-93e3-4d9e-99e3-2e244e2a6466