Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΑΠΟ ΛΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΕΛΛΑΣ- ΗΜΑΘΙΑΣ

Από τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσής Αυγής Πέλλας – Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με την εκδήλωση για τα Ίμια στην Αθήνα.
«ΙΜΙΑ 2011: Πoρεία τιμής και μνήμης Η με αφετηρία την πλατεία Ρηγίλλης στην Αθήνα πορεία τιμής και μνήμης για τους πεσόντες των τραγικών γεγονότων του 1996 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 10.000 και πλέον Έλληνες ανάμεσα τους και δεκάδες μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) από την Κύπρο έδωσαν το παρών τους στην μεγαλύτερη πορεία ανά το Πανελλήνιο.

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την τραγική εκείνη νύχτα που τρία παλικάρια, τρεις Έλληνες, έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια. Εκπλήρωσαν το χρέος τους και υπερασπίστηκαν μέχρις εσχάτων την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, την τιμή της ίδιας τους της Πατρίδας. Κάθε χρόνο από τότε, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που τιμά τη θυσία των τριών αυτών Αξιωματικών.

Δεκαπέντε χρόνια τώρα αυτή η Τελετή Μνήμης λαμβάνει χώρα την ίδια περίοδο και τίποτα δεν έχει κάμψει το Ηθικό και το Φρόνημα μας. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Έλληνες πυκνώνουν τις τάξεις μας δημιουργώντας μία λαοθάλασσα που ξεχειλίζει από οργή. Οργή ενάντια σε κάθε ανθέλληνα, κάθε πολιτικάντη, κάθε τσιράκι των παγκόσμιων τοκογλύφων που έχουν φτάσει την πατρίδα μας στη σημερινή κατάσταση. Λάσπη ή απόκρυψη από τα Μ.Μ.Ε. και από όλους τους δήθεν πατριώτες και εθνικιστές, επιθέσεις από τα τσιράκια του κράτους, απαγορεύσεις, διώξεις και όμως απρόσκοπτα εδώ και δεκαπέντε χρόνια η Χρυσή Αυγή τιμά του Ήρωες του Έθνους.

Εφέτος, στην παραπάνω εκδήλωση παρέστη και αντιπροσωπεία της Τοπικής Οργανώσεως Χρυσής Αυγής Πέλλας-Ημαθίας.

Συνοπτική περιγραφή των σχετικών γεγονότων:

26-12-1995: Τουρκικό φορτηγό πλοίο προσαράζει στις βραχονησίδες, ο πλοίαρχος ισχυρίζεται πως βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα και αρνείται να δεχθεί βοήθεια από ελληνικά μέσα έρευνας και διάσωσης.

28-12-1995: Ελληνικά ρυμουλκά απεγκλωβίζουν το πλοίο.

29-12-1995: Εκδίδεται ρηματική διακοίνωση από την Τουρκία, στην οποία τα Ίμια χαρακτηρίζονται τουρκικό έδαφος.

4-1-1996: Ο Μπιλ Κλίντον σε επιστολή του προς Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή αναφέρει πως φοβάται θερμό επεισόδιο.

10-1-1996: Η Ελλάδα απορρίπτει τους ισχυρισμούς του τουρκικού ΥΠΕΞ και αναφέρεται στην συνθήκη των Παρισίων του 1947, με την οποία οι βραχονησίδες παραχωρήθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα με την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων.

19-1-1996: Γίνεται πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης.

25-1-1996: Ο δήμαρχος Καλύμνου υψώνει στα Ίμια την ελληνική Σημαία.

28-1-1996: Ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων υποστέλλει την ελληνική και υψώνει την τουρκική σημαία. Περιπολικό του ναυτικού αντιλαμβάνεται το συμβάν και δίνεται εντολή σε άλλο περιπολικό σκάφος να υψώσει ξανά την ελληνική. Ο αρχηγός ΓΕΝ επικοινωνεί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη και ενημερώνει για τα γεγονότα. Οι κινήσεις του ΑΓΕΝ επιδοκιμάζονται και ενημερώνεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης. Όπως λέει ο ίδιος ο Λυμπέρης, συμβούλευσε τον διοικητή Αιγαίου η Σημαία να υψωθεί από τον δήμαρχο χωρίς εμπλοκή του ναυτικού. Όμως η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή και η Σημαία υψώνεται από το πλήρωμα του περιπολικού «Αντωνίου».

30-1-1996: Δημοσιεύεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι διεκδικούν το σύνολο των βραχονησίδων που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια. Το απόγευμα ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται σε διάταξη μάχης στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Άνδρες των ΟΥΚ αποβιβάζονται στα ανατολικά Ίμια. Στις 11 το βράδυ διατάσσεται επιστράτευση στις στρατιωτικές δυνάμεις Έβρου και νησιών του Αιγαίου.

30 προς 31 Ιανουαρίου 1996: Υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες και μηδενική ορατότητα, Τούρκοι κομμάντος αποβιβάζονται στην μικρή Ίμια, υψώνουν την τουρκική σημαία και παραμένουν για 7 ώρες. Το περιστατικό διαπιστώνεται από το περιπολικό «Αντωνίου» και επιβεβαιώνεται από το ελικόπτερο ελληνικής φρεγάτας, το οποίο, στις 5 και μισή το πρωΐ επιστρέφοντας, πέφτει στην θάλασσα.

Το ΚΥΣΕΑ ύστερα από μαραθώνια σύσκεψη απορρίπτει το ενδεχόμενο ανακατάληψης των Ιμίων για να αποφύγει πολεμική σύρραξη. Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών Αρσένης και Πάγκαλος ανακοινώνουν την συμφωνία που «επιτεύχθηκε» μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με προσωπική παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ και του διαμεσολαβητή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Οι ελληνικές δυνάμεις αποχωρούν από τα Ίμια παίρνοντας μαζί τους την Σημαία. Το ίδιο πράττουν και οι Τούρκοι καταδρομείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: