Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

της Άλμα

Μας συγκίνησε η δήλωση, σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη των εκπροσώπων της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ, του πατριώτη, αγωνιστή και υπερασπιστή των ελληνικών συμφερόντων Καρχιμάκη. Ιδιαιτέρως να σταθούμε στα λόγια που μας ανατρίχιασαν περισσότερο.
«Τελεσιγραφικές υποδείξεις και εντολές για το πώς θα αξιοποιηθεί η περιουσία του ελληνικού δημοσίου, η περιουσία του ελληνικού λαού, δεν δεχόμαστε από κανένα». Δηλαδή μέχρι τώρα όλα τα μέτρα που πήρατε εναντίον του ελληνικού λαού δεν ήταν τελεσιγραφικές εντολές της τρόικας; Είχαμε περιθώρια διαπραγμάτευσης; Όχι βέβαια. Μια χαρά μέχρι τώρα λέτε σε όλα ναι.
«Και από κανένα, δεν δεχόμαστε να κουνά το δάκτυλο του στον ελληνικό λαό, μέσα στο σπίτι του. Να το κουνάνε στα δικά τους σπίτια». Μήπως μπερδεύεστε; Το δικό μας σπίτι εσείς το κάνατε σπίτι τους. Και όχι μόνο δάχτυλο μπορούν να μας κουνήσουν, αλλά και δάχτυλο να μας βάλουν, ξέρετε που. Μήπως ξεχάσατε ότι εσείς μας κάνατε υποτελείς; Για ποια εθνική ανεξαρτησία και κουμάντο στα του οίκου μας μας λέτε;
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, ξέρουν ποια είναι τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και αυτά υπηρετούν με επιτυχία». Το δικό μας το καλό είναι άλλο. Αυτό των κοινωνικών κινημάτων και αγώνων. Εσείς προφασιζόμενοι και αυθαιρετώντας για το δικό μας καλό και συμφέρον, εξυπηρετείτε τα δικά σας συμφέροντα και αυτών που τα έφαγαν και έγιναν φαντομάδες.
Τι όψιμες ευαισθησίες σας έπιασαν και θιχτήκατε από την τρόικα; Η αλήθεια είναι ότι καθόλου δεν θιχτήκατε. Απλώς, όπως και οι υπουργοί σας λένε, δεν έπρεπε να ειπωθούν φόρα παρτίδα όσα συμφωνείτε με τους τροϊκανούς από πίσω. Έπρεπε να μας το φέρει ο Παπακωνσταντίνου σιγά σιγά. Αυτό είναι το πρόβλημά σας. Εμείς όμως, κουτόχορτο δεν τρώμε. Είτε το λέει η τρόικα ωμά, είτε ο Παπακωνσταντίνου κομψά, η ουσία παραμένει η ίδια.
Γι αυτό σταματήστε το θεατράκι του πατριωτισμού και των ευαίσθητων ανακλαστικών. Αν τόσο θίχτηκαν κάποιοι Πασόκοι να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ φτύνοντάς το. Και να συνασπιστούν με το λαό και τα κινήματά του. Όλα τ΄ άλλα είναι λόγια εκ του πονηρού και για το θεαθήναι. Αλλά πλέον δε μασάμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παραίτηση από ευθιξία στο Πασοκ; Το 'αλλο με τον τοτό το ξέρετε;

Ανώνυμος είπε...

Για ποια παραίτηση μιλά η αρθρογράφος στο ΠΑΣΟΚ; Εδώ και ένα περίπου χρόνο ζούμε στον απόλυτο παραλογισμό, μας κυβερνούν ως υποτελείς οι τροϊκανοί και οι αποχωρήσεις από αυτό το χουντικο-σοσιαληστρικό ΘΑΣΟΚ απειροελάχιστες. Όλα τα στελέζη στο νομό σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις δηλώνουν τη "διαφωνία" τους με τη κυβέρνηση αλλά ουδείς δεν τολμά να φύγει από το μαντρί, γιατί προτάσσουν όλοι τα προσωπικά τους συμφέροντα από το συμφέρον του λαού και του τόπου.
Λίγη τσίπα πια δεν απόμεινε σε αυτό το κόμμα;