Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Την αναστολή των κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε η Επιτροπή Αγώνα των αγροτών του νομού Λάρισας αφού σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε στον ΑγροΤύπο το μέλος του συντονιστικού των αγροτών της Λάρισας, κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος, «δεν θέλαμε να παραμένουμε για ένα καπρίτσιο». Προς εκτόνωση βαίνουν όμως και...
τα υπόλοιπα μπλόκα ανά την χώρα, ενώ τα «μάτια» του αγροτικού κόσμου βρίσκονται στραμμένα στην απόφαση για τους επτά Σερραίους αγρότες οι οποίοι πρόκειται να απολογηθούν στον εισαγγελέα την ερχόμενη Παρασκευή.

«Αποχωρήσαμε από τα μπλόκα και την Παρασκευή πάμε στις Σέρρες όπου είναι το αγροτοδικείο ώστε να δούμε τι θα γίνει με τους συναδέλφους εκεί. Εκεί θα συνεδριάσουμε για τις περαιτέρω διαδικασίες. Εμείς είμαστε στην Γυρτώνη γύρω στα 70 τρακτέρ. Δεν προσθέταμε τίποτα στις κινητοποιήσεις. Δεν θέλαμε να παραμένουμε για ένα καπρίτσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΑγροΤύπο, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος.

Σέρρες
Νωρίτερα επικοινωνήσαμε και με τον Σερραίο αγροτοσυνδικαλιστή Παύλο Αραμπατζή, ο οποίος ήταν ένας εκ των επτά συλληφθέντων στον Προμαχώνα. «Ανανεώθηκε η απαγορευτική διάταξη του άρθρου 171 για άλλες τρεις ημέρες και οποιοσδήποτε κινείται στα ¾ του νομού Σερρών με αγροτικό μηχάνημα συλλαμβάνεται. Σήμερα έχουμε γενική συνέλευση με θέμα την συνέχεια των κινητοποιήσεων. Επιφυλασσόμαστε για άσκηση κάθε νόμιμου ένδικου μέσου κατά της απόφασης», μας δήλωσε ο κ. Αραμπατζής.
Και πρόσθεσε: «Αυτά που συνέβησαν θυμίζουν άλλες εποχές. Εμείς είμαστε εδώ κοιταζόμαστε στα μάτια και αυτό μας δυναμώνει. Λύσεις με την λογική της αστυνομοκρατίας δεν είναι λύσεις. Εμείς έχουμε πει ότι δεν είχαμε σκοπό να αποκλείσουμε το φυλάκιο του Προμαχώνα διότι καταλαβαίνουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Είναι συμβολική η πορεία μας προς το τελωνείο. Σήμερα ήμαστε στον κόμβο του Πετριτσίου (10 χιλιόμετρα από το τελωνείο του Προμαχώνα). Εμείς θέλουμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά και να αναδείξουμε το μέρος του τελωνίου στο οποίο θέλουμε να πάμε ότι αποτελεί την γάγγραινα για την πτώση των τιμών όλων των αγροτικών προϊόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: