Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Τριήμερο κινητοποιήσεων από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου, με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, υιοθετώντας την πρόταση του προέδρου του Β. Κορκίδη.
Με αυτόν τον τρόπο οι έμποροι αντιδρούν

στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την υπαγωγή του εμπορίου, από την Τρόικα, στα κλειστά επαγγέλματα τα οποία θα πρέπει να ανοίξουν.

Ωστόσο δεν συμφωνούν όλοι με το κλείσιμο των καταστημάτων. Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος έχει εκφράσει τη διαφωνία της και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρός της Δ. Ασημακόπουλος, "δεν βοηθάει σε τίποτα τις θέσεις των μικρομεσαίων το να κλείσουν μια μέρα τα καταστήματά τους".

Αντίθετα η ΓΣΕΒΕΕ συμφωνεί με τη θέση του εμπορικού κόσμου ότι η κρίση και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει προκαλέσει μια σημαντική μείωση του τζίρου και οι αλλαγές που επιχειρούνται ουσιαστικά αναδιανέμουν την "πίτα" υπέρ των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων.

Όπως υποστηρίζουν οι έμποροι, οι αλλαγές που επιχειρούνται απελευθερώνουν την ανεξέλεγκτη δυνατότητα εγκατάστασης πολυεθνικών υπερκαταστημάτων ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπουν την λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου χωρίς φραγμούς "ενώ ήδη η πλειοψηφία των ΜΜΕ εμπόρων βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή, αν όχι τραγική, κατάσταση εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων των καταναλωτών", όπως δηλώνει ο Β Κορκίδης.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: