Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

15% ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ

Μείωση στις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα κατά 15% προβλέπει ο οίκος Fitch μέσα στα επόμενα δύο χρόνια καθώς η αύξηση των επιτοκίων δυσκολεύουν τους δανειολήπτες που έχουν πληγεί σοβαρά από τα μέτρα λιτότητας. Έτσι,...
όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg οι δανειολήπτες θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τα επιτόκια θα βρεθούν και πάλι σε ανοδική πορεία και εν μέσω των αυστηρών μέτρων λιτότητας θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για τους δανειολήπτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

"Φαίνεται πιθανό ότι αυτή η κατάσταση των αυξανόμενων εκπρόθεσμων οφειλών θα οδηγήσουν σε αύξηση στις αθετήσεις πληρωμών κατά το επόμενο έτος", σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου Aksel Etingu και Peter Dossett σε έκθεση που δημοσιεύτηκε τη Τρίτη 8/02.

"Το ποσοστό των δανείων που δεν έχουν πληρωθεί για περισσότερους από τρεις μήνες ανήλθε στο 2,7 τοις εκατό το Δεκέμβριο από 0,9 τοις εκατό πριν από ένα χρόνο", τόνισαν.

Οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να ελέγξουν και να μειώσουν το δημόσιο χρέος αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στις καθυστερήσεις πληρωμών. Μάλιστα όπως επισημαίνουν ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των στεγαστικών τους δανείων, λόγω των μέτρων λιτότητας.

Τα σκληρά μέτρα βάθυναν την ύφεση της χώρας, καθώς η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,2 τοις εκατό το 2010 και το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 13,5 τοις εκατό τον Οκτώβριο.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: