Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.- Η απάντηση μας στο ρατσισμό κυβέρνησης, Αστυνομίας και εργοδοτών είναι ένα ακόμη πιο δυνατό κίνημα!

Η πίεση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος έχει αναγκάσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα να συζητάνε για την ψήφιση ενός νέου «αντιρατσιστικού» νόμου.
Όμως ο Σαμαράς επιχειρεί με το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο της ΝΔ να...
εξασφαλίσει ότι οι κρατικοί και οι εκκλησιαστικοί μηχανισμοί θα λειτουργούν απρόσκοπτα απαλλαγμένοι από κάθε περιορισμό στην εφαρμογή ρατσιστικών νόμων κατά των μεταναστών που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα ποινικοποιούν την έκφραση γνώμης για ζητήματα ιστορίας προωθώντας τη λογοκρισία σε βάρος της αριστεράς. Η δήθεν αντιρατσιστική προστασία αποκλείει την κατηγορία των ομοφυλόφιλων στους οποίος ο Χίτλερ έβαζε ρόζ τρίγωνα για να διακρίνονται πριν καταλήξουν μαζί με τους εβραίους,τους Ρομά, τους κομμουνιστές στο Άουσβιτς.
 
Είναι ο ίδιος που έλεγε πέρυσι για τη Χρυσή Αυγή ότι «είναι άλλο ένα νόμιμο κόμμα» που μπορεί μάλιστα να έχει εκπρόσωπο της χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης την σύζυγο του φύρερ των νεοναζί! Είναι οι υπουργοί του που προεξοφλούσαν την απόφαση του ΣτΕ κατά του δικαιώματος στην ιθαγένεια για τα παιδιά. Οι ανώτατοι δικαστές τελικά υιοθέτησαν ανοιχτά ναζιστικές απόψεις για το δίκαιο του αίματος και θεωρίες περί «εισβολής λαθρομεταναστών στην Ευρώπη», στον ίδιο τόνο που μιλάνε φασιστικά κόμματα στην Ευρώπη. Είναι ο ίδιος που μαζί με τον Δένδια εξαπέλυσαν το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό με τον ρατσιστική επιχείρηση σκούπα που έστειλε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου 5000 μετανάστες.
 
Απέναντι σε αυτήν την υποκρισία,το ρατσισμό και τη συνεργασία της ΕΛΑΣ του Δένδια με τη Χρυσή Αυγή το κίνημα τους ανάγκασε να κάνουν σήμερα κωλοτούμπες ενώ η συγκυβέρνηση βρίσκεται σε τρικυμία.
 
Αυτό το κίνημα προτείνει το δικό του «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο»!
 
Κανένα νομοσχέδιο δεν είναι σοβαρό αν δεν περιλαμβάνει τα αιτήματα που διαμόρφωσε το ίδιο το κίνημα στη σύγκρουση με την συγκυβέρνηση των Μνημονιών,του ρατσισμού, στη σύγκρουση με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Το κίνημα αυτό έβαλε στόχο του το να εμποδίσουμε τις κυβερνήσεις να διασπούν τους εργαζόμενους και να μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπίας των πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας.
 
- Νομιμοποίηση των μεταναστών απαίτησαν οι αγρεργάτες που ξεσηκώθηκαν στη Μανωλάδα ενάντια στη τρομοκρατία των αφεντικών.
-Άσυλο στους πρόσφυγες. Να ανοίξουν τα σύνορα στους κατατρεγμένους των πολέμων και των καταστροφών.
-Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να φύγει η FRONTEX, να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο. Τέλος στο Ξένιο Δία με απελευθέρωση των μεταναστών και τιμωρία των ρατσιστών και των βασανιστών αστυνομικών. Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν.
-Έξω οι νεοναζί από τις πόλεις και τις γειτονιές μας ήταν το συγκλονιστικό μήνυμα με μεγάλες κινητοποιήσεις όπως στις 19 Γενάρη( Αθήνα-πόλη αντιφασιστική), με μαζικές αντιφασιστικές δράσεις στις γειτονιές κατά των πογκρόμ και των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Γι αυτό απαιτούμε να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί. Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις δολοφονίες και τις ρατσιστικές επιθέσεις. Να αρθεί η ασυλία των βουλευτών της ΧΑ για να δικαστούν για τις εγκληματικές τους ενέργειες.
- Αγωνιζόμαστε για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Η κινητοποίηση στις 30 Μάρτη για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά έφερε μπροστά αυτή τη διεκδίκηση. Για ίσα δικαιώματα, στη δουλειά, τη μόρφωση,τη ζωή. Δικαίωμα ψήφου για τους μετανάστες.
 
-Τέλος στην ισλαμοφοβία με τους εμπρησμούς στους χώρους λατρείας και στον αντισημιτισμό με τους βανδαλισμούς στις συναγωγές και τα νεκροταφεία.
Πρόκειται για ένα μαζικό κίνημα για το οποίο η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.
Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να παίξουν παιχνίδια στις πλάτες του κινήματος κάνοντας παραχωρήσεις στην ακροδεξιά και φασίζουσα ατζέντα της ΝΔ.
Καλούμε τα κόμματα της αριστεράς που αυτή τη στιγμή καταθέτουν προτάσεις στη Βουλή να στηρίξουν τα αιτήματα που ξεσήκωσαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους,εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, τους ίδιους τους μετανάστες και τις κοινότητες τους.
Έτσι και αλλιώς εμείς δεν εμπιστευόμαστε ότι οι δικαστές, οι αστυνομικοί, οι εισαγγελείς σε τελική ανάλυση η ίδια η Βουλή ότι μπορούν να βάλουν φραγμό στο ρατσισμό και το φασισμό. Κλιμακώνουμε το κίνημα για αν ξηλώσουμε τη συγκυβέρνηση της λιτότητας, των επιστρατεύσεων και του ρατσισμού, για να διώξουμε τους νεοναζί από τους δρόμους και τις γειτονιές μας.
 
Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ6932828964,

Δεν υπάρχουν σχόλια: